FCE Naiset ja B-Tytöt

10.6.2007

FCE Naiset vierailivat lauantaina 9.6.07 Vuosaaressa, missä Heteniityn kentällä, helteisissä olosuhteissa, vastaan asettui FC Viikingit. FCE-voitto jäi edelleen odottamaan, tuloksena tasapeli 1-1. Puoliajalla FCE johti 0-1. FCE B-Tytöt osallistuivat loppuviikolla/viikonvaihteessa Stadi-Cuppiin, missä tuloksena B-finaalin voitto ja vastassa oli joukkueelle uusi tuttavuus eli Kälviän Tarmo.

Pasin analyysi Viikkarit-FCE-pelistä ja lisäksi Heikin kuvia:

Odotettavissa oli rankka peli, koska helle jatkui edelleen. Heteniityn stadionilla oli todella kuuma. Peli alkoi kuitenkin  vauhdikkaasti ja jo kolmannella minuutilla Espoo hyökkäsi terävästi vasemmalta, josta Nadja Puirola pääsi läpiajoon. Hänen laukauksensa oli painumassa jo oikealta ohi, kun Jannica Finnberg sai venytettyä jalkansa väliin ja laukoi vierasjoukkueelle 0-1 johtomaalin.

Jatkossa keskialueen herruudesta käytiin kovaa vääntöä. Tässä oli Espoon keskikenttä Katariina Kuiron johdolla hieman vahvempi. Myös Espoon playmaker Sonia Riihelä oli pelipäällä ja jakeli oivia syöttöjä laitalinkeille. Lisäksi Espoon oikea laitapakki Tiia Kuokka tuki hyökkäyksiä aktiivisesti. Espoo pääsi hyökkäys kolmannekselle mukavasti, mutta murtautuminen tuntui jälleen olevan kovan työn takana.

Kotijoukkueelle osui myös hallintajaksonsa. Tämä johti  läpiajoon keskeltä toppareitten välistä, mutta vahvan ottelun pelannut Espoon mv Erika Halinen torjui peittämällä eleettömästi.  

Tauolle siis 0-1 lukemissa.

 

Toisella puoliajalla peliä käytiin paljon keskialueella, jossa kaksin kamppailut jatkuivat kiihkeinä.

Viikingit sai vaihtojensa ansiosta lisää voimaa hyökkäyspeliinsä ja ajoittain peli pyörikin näyttävästi Espoon puoliskolla. Viimeistely oli kuitenkin vaikeaa Espoon peräänantamattoman puolustuksen keskellä. Kotijoukkue sai 52. minuutilla kulmapotkun vasemmalta, jota lähdettiin antamaan lyhyenä. Tämä sai Espoon pelaajat liikkeeseen, jolloin Anne Kovaselle jäi tilaa nousta taustalta ja hän puski hieman onnekkaastikin puolustajien pään kautta tasoituksen 1-1.

Jatkossa nähtiin tilanteita molemmissa päissä. Vaarallisin niistä oli Viikinkien päässä. Espoolaiset saivat hyvän syötön jälleen vasemmalle ”Nanna” Puirolalle, jonka nopea keskitys tavoitti maalin edestä ”Jaffa” Finnbergin, mutta tällä kertaa laukaus suuntautui harmittavasti yli maalin.  Jakson loppupuolella molemmat joukkueet hakivat vielä voittomaalia aktiivisesti, mutta tilanteista huolimatta jäätiin 1-1 tasuriin.

Ensi viikonvaihde on eräänlainen TJK-viikonvaihde: La 16.6 FCE Naiset kohtaavat Naisten Ykkösen ottelussa Tampereella TJK:n ja su 17.6 vastaavasti FCE B-Tytöillä on kotiottelu Espoonlahdessa TJK B-Tyttöjä vastaan B-I.div.ottelussa.