Niukka tappio: FCE-MPS 1-2

7.6.2007


Kaikissa kunnon futisotteluissa on jokin lintu kuvioissa mukana...
Kaikissa kunnon futisotteluissa on jokin lintu kuvioissa mukana...


FCE ei onnistunut vieläkään voiton tavoittelussa, kun MPS vei pisteet mukanaan naisten Ykkösen ottelussa ti 5.6 Keski-Espoon nurmella.

Pasin analyysi ottelusta:

Etukäteen oli odotettavasti mielenkiintoinen ottelu, olimmehan pelanneet tasaisen harjoitusottelun alkuvuodesta.

 Peli oli alusta asti odotetun fyysistä. Keskialueella käytiin kovaa vääntöä, jossa malmilaiset olivat hieman vahvempia ja saivat luotua tilanteita sille tyypillisistä pitkistä palloista. 26 minuutilla MPS sai vaarallisen matalan keskityksen oikealta. Espoon vartiointi petti maalin edessä, joten keltapaidat siirtyivät suoralla laukauksella 0-1 johtoon. Espookin rakenteli ajoittain mukavasti peliä varsinkin oikealta. Maalipaikkojakin oli, mutta onnetar oli jälleen kääntänyt selkänsä eikä ylärimaa lähemmäs päästy. Näin tauolle 0-1 lukemissa.

Toisella jaksolla tilanteet vaihtelivat edelleen päästä päähän melko vauhdikkaasti. Espoo sai nyt ajoittain vahvan otteen pelistä ja se palkittiin 60. minuutilla. Sonia Riihelä antoi vaparin keskialueelta puolustuslinjan taakse, jossa pallon sai Katariina Lyytikäinen. ” Katsu” sijoitti läheltä kylmän viileästi maalin oikeaan alakulmaan ja näin Espoo oli tullut tasoihin. Tämän jälkeen MPS prässäsi ajoittain korkealta ja pakotti Espoon pitkiin avauksiin. Malmilaisilla olikin hienoinen hallintajakso ja se pääsi keskialueen vaparin kakkospallosta viimeistelemään 1-2 johdon. Espoon sitkeistä yrityksistä huolimatta tasoittava maali jäi puuttumaan ja näin pisteet matkasivat malmille.