B-tytöt hopealle A-tyttöjen Hesacupissa

18.7.2007

Pieni sade ei estä futistyttöjen pelejä!

Lähde: HesaCup kuvagalleria 2007
Pieni sade ei estä futistyttöjen pelejä! Lähde: HesaCup kuvagalleria 2007

Mikä on 3G:n tarina? Siinä yksi tämän vuoden Hesacupin suuria arvoituksia. Niin suuri, että se säilyi selvittämättömänä jopa Hesarin toimittajalle, joka ensin uutisoi 3G:n HJK:n kakkosjoukkueeksi ja sitten ”otettuaan asiasta selvää” korjasi 3G:n seuraavana päivänä Espoolaiseksi kaverijoukkueeksi.

B-tytöt hopealle A-tyttöjen Hesacupissa

Mikä on 3G:n tarina? Siinä yksi tämän vuoden Hesacupin suuria arvoituksia. Niin suuri, että se säilyi selvittämättömänä jopa Hesarin toimittajalle, joka ensin uutisoi 3G:n HJK:n kakkosjoukkueeksi ja sitten ”otettuaan asiasta selvää” korjasi 3G:n seuraavana päivänä Espoolaiseksi kaverijoukkueeksi.

Kun asiaa kysyttiin FC Espoon puheenjohtajalta Matti Myllymäeltä, kuultiin, että ”FC Espoon B-tytöiltä hävisivät pelipaidat ennen Hesacupia ja ne löydettiin vasta A-tyttöjen finaalin alla Finnair Stadionin pukuhuoneesta”.

Ihan vakavasti 3G:n tarina on seuraava: FC Espoon B-tytöistä oli alkuun lähdössä vain noin puolet Hesacupiin, joka näytti sen takia väkisin jäävän väliin. Ringissä on kuitenkin paljon tyttöjä, joille Heascup on jokavuotinen traditio, eikä siitä haluttu luopua. Siksi päätettiin uusia viimevuotinen ja kilauttaa avuksi kavereita ja ilmoittautua turnaukseen taas 3G nimellä. Viime tipassa muutamat pitkään loukkaantuneena olleet pelaajat kuntoutuivat sen verran, että ilmoittautuivat joukkoon. Samalla muutamat jo poissaolijoiksi itsensä julistaneet päättivätkin tulla mukaan. Lisäksi joukkueeseen on tullut uusia pelaajia, joista kolme pääsi osallistumaan Hesacupiin. Tässä vaiheessa joukkueen koko kasvoi niin suureksi, että kohtuullisen peliajan takaamiseksi kavereita ei enää voitukaan ottaa matkaan. Valitettavasti joukkueen nimen muutos ei enää onnistunut joukkueen johtajan yrityksistä huolimatta. Näin Hesacupin A-tytöissä pelasi FC Espoon B-tyttöjen pelaajista, ne jotka eivät olleet kesälaitumilla, mutta 3G nimellä. A-tytöissä pelattiin siksi, että mukana oli kuusi -89 syntynyttä tyttöä, ja Hesacupissa noudatetaan suomalaisesta käytännöstä poiketen kansainvälisiä ikäluokkajakoja, joissa B-tytöt ovat 1.1.90 tai jälkeen syntyneitä. Toivottavasti asia on nyt kaikille perinpohjin selvä.

 FC Espoon B-tytöt alias 3G selviytyi turnauksesta lähtökohtiin nähden kiitettävästi. Yksinkertaisessa alkusarjassa helpot vastukset voitettiin helposti (3G-rullaverhot 5-1, IHK-3G 0-7) ja HJK:lle hävittiin hyvästä toisesta jaksosta huolimatta selvästi 0-5. Isot pelit osuivat finaalia edeltävään iltaan. Ensin voitettiin PK-35 numeroin 2-1. PK:n pelaajat koostuivat pääasiassa viime vuoden HPS:n -88 syntyneistä B-tytöistä, jotka nyt ovat oikeasti A-ikäisiä ja PK:n naisissa johtamassa naisten 2. divisioonaa puhtaalla pelillä. Peli oli vauhdikas ja kummallakin joukkueella oli paljon maalipaikkoja. FC Espoo käytti ne paremmin hyväkseen ja ansaitsi voittonsa erityisesti toisen jakson hyvällä liikkeellä ja ankaralla työllä. Illan toisessa ottelussa vastassa oli PuiU. Tässäkin pelissä kummallakin joukkueella oli paljon paikkoja, mutta maalivahdit loistivat ja esittivät vuorollaan paraatitorjuntojaan. Lopputulos 1-1 oli pelitapahtumien mukainen. FC Espoon tytöt olivat jo aika poikki kahden kovan peräkkäisen ottelun jälkeen. Mutta nämä ottelut pelattiin suurella sydämellä ja niiden ansiosta saatiin paikka finaaliin. Finaalissa pelattiin hyvä ensimmäinen jakso ja annettiin HJK:lle kova vastus. Tauolle mentiin HJK:n 1-0 johdossa. Toisella puoliajalla sitten HJK karkasi vajaakuntoisen FC Espoon pyristelyistä huolimatta selvään ja ansaittuun 6-0 voittoon. Turnaus oli hyvää harjoitusta B-tyttöjen SM-sarjaa varten. Peli kulki välillä ihan mukavasti, vaikka joukosta puuttui muutamia avainpelaajia ja matkassa oli paljon puolikuntoisia ja toipilaita. Loppuottelun numerot eivät kerro koko totuutta, mutta kertovat kuitenkin sen missä ero B-tyttöjen SM-karsinnan kevään voittajaan on suurin.

Hopeiset mitalit Hesacupin A-tytöissä olivat loistosuoritus joukkueelta ja paljon enemmän kuin kukaan osasi etukäteen odottaa. Onnittelut koko joukkueelle!

Eniten maaleja turnauksessa tekivät pirteästi yleisöä viihdyttäneet Noora Räty, kuusi ja Sanna Saarinen, neljä maalia. Erityisen hyvin onnistuivat myös uudet pelurit Pinja Taittonen keskikentällä ja Anette Aho puolustuksessa.  Lisäksi kannattaa mainita maalivahti Anna Soiluvan häikäisevät torjunnat ratkaisupeleissä. Koko joukkue pelasi iloisesti kaikki-pelaa futista ja nautti Hesacupin tunnelmasta täysin siemauksin. Nyt joukkue pitää pienen loman ja jatkaa valmistautumistaan syksyn SM sarjaan. Heinä-elokuun vaihteessa käydään hakemassa kansainvälistä pelituntumaa Norway Cupista Oslosta.

FC Espoo, alias 3G: Anna Soiluva, Katriina Rajala, Johanna Jaakkola, Silja Jäppinen, Emma Hammer, Pinja Taittonen, Anette Aho, Anne Saarinen, Sanna Saarinen, Eve Korhonen, Tiia Suominen, Essi Valtonen, Henna Koskinen, Noora Piirainen, Marje Storgårds, Noora Räty, Janna Ylimäki, Emilia Lillandt, Jemima Koukkunen.