Veikkaus on suomalaisen jalkapallon tukipilari

30.7.2009

Vaikka suurin osa veikkaajista havitteleekin elämäänsä pelijännitystä ja voittoja, jää suuren yleisön pelinappuloista merkittävä osa jaettavaksi eteenpäin. Veikkauksen tuoton kanavoituminen on valtakunnallisessa mielessä merkittävä niin liikunnan, kulttuurin, tieteen ja nuorisotyön kannalta. Oman osansa siitä lohkaisee vuosittain myös suomalainen jalkapallo.

Vaikka voitto ei aina osukaan kohdalle, palautuvat Veikkauksen peleissä hävityt eurot suomalaisille. Vuonna 2008 opetusministeriö jakoi Veikkauksen tuotosta liikunnalle veikkausvoittovaroina yhteensä noin 104 miljoonaa euroa.

 - Yksi liikunnan merkittävimmistä edunsaajista on suomalainen jalkapallo ja Suomen Palloliitto. Se saa tänä vuonna tukea yli 1,7 miljoonaa euroa. Lisäksi jalkapallokenttien ja -hallien kunnostukseen ja rakentamiseen kohdistettiin viime vuonna varoja noin 1,5 miljoonaa euroa, toteaa Veikkauksen jalkapalloyhteistyöstä vastaava Ville Peltoniemi.

 Myös pääsarjamme nimi Veikkausliiga kertoo siitä, että Veikkaus on vahvasti mukana suomalaisessa jalkapalloilussa.

 – Ennen kaikkea Veikkauksen yhteistyö on merkittävä Veikkausliigan organisaation toiminnan kannalta, mutta tukea tulee toki myös suoraan seuroille yhteistyön ja Stadioneilla olevan Veikkauspisteen kautta, Peltoniemi toteaa.

 Lisäjännitystä otteluun stadionin Veikkauspisteeltä

 Veikkauksen pelipisteet stadioneilla ovat saavuttaneet kahden viime vuoden aikana oman paikkansa ottelutapahtumissa.

 – Katsojat ovat oppineet että stadionilla voi pelata Veikkauksen pelejä. Moni katsojista hakee lisäjännitystä otteluun stadionin pelipisteeltä. Seurat ovat panostaneet myyntipisteen toimintaan ja muutenkin ottelutapahtumien viihtyvyyteen, Peltoniemi kertoo.

 Jokaiselta Veikkausliigan stadionilta löytyy sisääntulon yhteydestä veikkauspiste. Itse pelipiste aukeaa tuntia ennen pelin alkamista ja on auki myös tauolla, jolloin voi laittaa vielä sisään esim. päivän Kenon tai lauantain lottorivit. Veikkauspiste tuo näin helpon mahdollisuuden hankkia itselleen, kaveriporukalleen tai asiakkailleen pientä lisäjännitettä illan matsiin.

 Kotimaisen jalkapalloilun pelitarjonta käynnistyy

 Vakioveikkaus on Veikkauksen vanhin peli, jota on tehty kupongille jo vuodesta 1940 lähtien. Veikkausliigan, Ykkösen, Kakkosen ja Suomen Cupin ottelut muodostavat rungon sunnuntain Vakioveikkaukselle tulevallakin kaudella. Suomalainen Vakio starttaa bonuskierroksella 17.5. ja jatkuu aina elokuun puoliväliin asti.

Kotimainen jalkapalloilu on laajasti myös vedonlyönnin kohteena. Otteluita on viikoittain mm. Pitkävedossa, Monivedossa ja Tulosvedossa. Ennen kauden alkua voi veikata myös Veikkausliigan mestaria ja maalikuningasta.