Ensimmäinen suomalaisfutaaja varattu USA:n ammattilaissarjaan

15.1.2010

Suomalainen Toni Ståhl 24v, on varattu historiallisesti ensimmäisenä suomalaisena kautta aikojen yhdysvaltojen ammattilaissarja MLS:ään. Eilen illalla Suomen aikaan pidetyssä varaustilaisuudessa hänet varasi ensimmäiseen MLS-kauteensa valmistautuva Philadelphia Union. Keskikenttäpelaaja Ståhl oli toisen kierroksen ensimmäinen varaus, eli seitsemästoista varaus kaiken kaikkiaan. Samassa sarjassa ovat aikoinaan pelanneet suomalaisista myös Simo Valakari ja Antti Sumiala, mutta he eivät siirtyneet sarjaan varausjärjestelmän kautta.

FC Espoo on ylpeä entisestä pelaajastaan

Ståhl on entinen FC Espoon pelaaja, joka on viettänyt viimeiset neljä vuotta yhdysvaltojen yliopistosarjan UCONN:in riveissä. FC Espoosta on viime vuosina lähtenyt useampikin pelaaja Yhdysvaltojen yliopistosarjoihin. Ståhlin kanssa samoihin aikoihin lähtenyt Tony Lindroos (West Virginia University) palasi jo viime keväällä takaisin FC Espoon riveihin. Viime kaudella FC Espoosta yhdysvaltoihin lähti myös Thomas Lindroos (University of Rhode Island) ja Antti Arvola (University of New Hampshire).

- Seura on todella iloinen Ståhlin puolesta ja toivottaa hänelle onnea ja menestystä valitsemallaan tiellä , sanoo FC Espoon valmentaja Rami Luomanpää. Seurassa on monta vuotta panostettu määrätietoisesti pelaajien kehittämiseen ja mahdollisuuksien tarjoamiseen heille, joten on mukava huomata että myös nämä meidän maailmanmatkaajat pärjäävät ja kehittyvät edelleen, Luomanpää iloitsee.