FC ESPOON KASVATTAJASEURATOIMINTA LAAJENEE

30.11.2010Espoon vanhin urheiluseura Kauklahden Pyrintö (KaPy) uudeksi kasvattajaseuraksi FC Espoolle. 1.12.2010 - Miesten ykkösdivisioonassa pelaava FC Espoo ja tervehenkistä juniorijalkapalloa edistävä Kauklahden Pyrintö (KaPy) ovat sopineet kasvattajaseurayhteistyöstä.

FC ESPOON KASVATTAJASEURATOIMINTA LAAJENEE

Espoon vanhin urheiluseura Kauklahden Pyrintö (KaPy) uudeksi kasvattajaseuraks FC Espoolle

1.12.2010 - Miesten ykkösdivisoonassa pelaava FC Espoo ja tervehenkistä juniorijalkapalloa edistävä Kauklahden Pyrintö (KaPy) ovat sopineet kasvattajaseurayhteistyöstä. Sopimuksella FC Espoon toiminta laajenee erityisesti länsi- ja keski-Espoon alueelle. KaPysta tulee FC Espoon kolmas kasvattajaseura pitkäaikaisten FC Kasiysin ja Leppävaaran Pallon rinnalle.

FC Espoon edustusjoukkueet kootaan C14-ikäluokasta alkaen, mutta seura tukee kasvattajaseurojaan jo nuoremmissa ikäluokissa mm. yhteisillä taito- ja kykykouluilla sekä valmentajien yhteistoiminnalla. KaPy on Suomen Palloliiton Uudenmaan piirin yksi nopeimmin kasvavista seuroista, jonka pelaajamäärä on yli kaksinkertaistunut viimeisen kolmen vuoden aikana.

”Keskeisenä osana FC Espoon strategiaa on kasvattajaseurayhteistyö. Laadukkaan  juniorityön kautta on tarkoitus saada tulevaisuudessakin hyviä pelaajia Miesten ja Naisten edustusjoukkueisiin - näin tarjoamme kasvuväylän yhteisömme pelaajille aina ammattilaisuuteen asti", toteaa FC Espoon puheenjohtaja Matti Myllymäki. ”Olemme seuranneet KaPyn toiminnan kehittymistä jo pitkään ja seuran dynaamisuus sekä hyvä juniorivalmennus sopivat erinomaisesti strategiaamme. Tehty kasvattajaseurasopimus antaa meille mahdollisuuden tukea KaPyn toimintaa jo aikaisemmassa vaiheessa ja samalla saada hyviä pelaajia kasvamaan edustusjoukkueisiimme. Samalla pystymme tarjoamaan KaPyn valmentajille mahdollisuuden kehittyä valmentajaurallaan.”

"KaPya on on kehitetty viime vuosina voimakkaasti kohti ammattimaista toimintaa. Kasvumme perustuu pitkälti seuran tapaan toimia tehokkaasti, edullisesti ja aina pelaajien ehdoilla”, jatkaa KaPyn puheenjohtaja Mikael Gröning. ”Pelaajiamme on valittu sekä Suomen Palloliiton alueellisiin piirijoukkueisiin että FC Espoon edustusjoukkueisiin jo usean vuoden ajan. Yhteistyösopimus osoittaa toimintamme saaneen hyväksynnän myös tavoitteellisissa kilpailuseuroissa. Yhteistyö antaa pelaajillemme luonnollisen polun jatkaa vanhempana juniorina lajia kovempien haasteiden parissa aina ammattipelaajaksi saakka."

Lisätietoja:

FC Espoo: puheenjohtaja Matti Myllymäki puhelin 050-556 7367 ja toiminnanjohtaja Tony Lindroos puhelin 040-5124610

KaPy: puheenjohtaja Mikael Gröning puhelin 050-358 9970 ja valmennuspäällikkö Heikki Kurkinen puhelin 040-185 8006.

FC Espoo on espoolainen jalkapalloseura, joka keskittyy aikuisten sekä A- , B- ja C-junioreidentavoitteelliseen kilpailutoimintaan toimien yhteistyössä kasvattajaseurojensa kanssa. Seura on perustettu vuonna 1989 espoolaisten junioritoimintaa harjoittavien jalkapalloseurojen toimesta.

Seuran tarkoituksena on toimia espoolaisten jalkapalloseurojen yhteisenä kilpaseurana ja tarjota ensisijassa espoolaisille jalkapalloilijoille mahdollisuus kehittyä harrastuksessaan. FC Espoon keskeisin toimintatavoite on tarjota kasvattajaseuroista tuleville ja muille lahjakkaille ja motivoituneille nuorille pelaajille parhaat mahdolliset kehitysmahdollisuudet. Keinoina tähän ovat korkeatasoinen valmennus, hyvät harjoitusolosuhteet ja vastuun antaminen nuorille pelaajille.

Lisätietoja http://www.fcespoo.fi

 

Kauklahden Pyrintö (KaPy) on Espoon vanhin urheiluseura, perustettu jo vuonna 1914. Seura edistää tervehenkistä juniorijalkapalloa erityisesti länsi- ja keski-Espoon alueilla, mutta toiminta on avointa kaikille. Seurassa on jo yli 350 lisensoitua pelaajaa ja yli 30 valmentajaa. Joukkueita pelaajalkapallo- ja futsalsarjoja aikuisten sarjojen lisäksi lähes kaikissa poikien juniori-ikäluokissa 1992 -2006. Lisäksi seurassa on naisten ja tyttöjen joukkueita. KaPy on aktiivinen seura niin tyttöjalkapalloilun kehittämisessä kuin koulu- ja päiväkotijalkapallon edistämisessä. Seura on valittu vuonna 2010 Suomen Palloliiton projektiseuraksi sekä tyttöjalkapallossa että valmentajien kehittämiseen tähtäävässä Fortum Tutor -kehittämisohjelmassa.

Lisätietoja http://www.kapyfutis.net