FC Espoon edustusjoukkueen harjoituksissa vilskettä

25.1.2011


Ensimmäisen harjoitusottelun kynnyksellä harjoituksissa on ollut hyvä tekemisen meininki ja joukkue alkaa pikku hiljaa muodostumaan.

FC Espoo aloitti joukkueharjoittelun jo joulukuussa, mutta silloin kyse oli enempi tutustumisesta uuteen valmentajaan ja pallottelusta. Joululoman jälkeen ollaankin pikku hiljaa siirrytty kovempaan harjoittelutahtiin ja joukkuetapahtumia on ollut keskimäärin viisi per viikko.

 

Pelaajapuolella viime kauden lähtijöitä ovat mm. Fidan Seferi (Mypa), Mikko Halonen (PK-35) ja Kalle Tallqvist, sekä Lauri Hakanen (Nups). Toisaalta uusia pelaajia on tullut kokeilemaan Espoon ja Ykkösen vauhtia runsain määrin ja valmentaja Jussi Nuorela on ollut tyytyväinen näkemäänsä.  

 

- Pelaajat ovat harjoitelleet hyvällä asenteella nyt noin kuukauden ajan. Koska en oikeastaan tuntenut ketään pelaajista entuudestaan, niin kaikki lähtivät harjoituskaudelle samalta viivalta ja pelaajavalintojen tekeminen on pitkittynyt – opin kuitenkin tuntemaan heitä paremmin päivä päivältä ja odotan jo ensimmäistä harjoitusotteluamme tulevana viikonloppuna, Nuorela kertoo.

 

Nuorela on myös iloinen FC Espoon omien kasvattien esiin marssista. -Meillä on ollut 3-5 pelaajaa viime kauden Akatemia joukkueesta mukana edustusjoukkueen harjoituksissa joulu-tammikuun aikana ja osa heistä tulee jatkamaan meidän mukanamme koko kauden. Pidän nuorten kehittämistä erittäin tärkeänä osana työtäni FC Espoossa ja nautin aina kun joku nuoristamme tarttuu heille annettuun mahdollisuuteen, Nuorela sanoo. -Edustusjoukkueeseen nousu ei ole mikään itsestäänselvyys vaan paikka pitää ansaita, Nuorela jatkaa.

 

Ykkösen otteluohjelma julkistettiin eilen ja FC Espoon osalta kausi alkaa kotona su 8.5 OPS-jp:tä vastaan. Nuorela kertoo olevansa suhteellisen tyytyväinen otteluohjelmaan ja odottaa kauden alkamista vesi kielellä. – Kamppailu pisteistä tulee olemaan verinen ja kausi haastava, mutta harjoituskauden aikana saamme varmasti hiottua kuviot kuntoon. Uskoisin lähtevämme kauteen monen mielestä haastajan roolista, mutta se sopii meille – meillä tulee olemaan nälkäinen ryhmä ja en yllättyisi ollenkaan mikäli moni pelaajistamme lyö itsensä lopullisesti läpi tulevalla kaudella.

 

FC Espoo julkaisee ensimmäiset sopimuspelaajansa myöhemmin tänään.