FCE:n C-tytöt F.U.N-turnaukseen

5.6.2011

Uudenmaan ja Helsingin F.U.N-karsintaturnaus 28-29.5.2011 Talissa Yhdeksän joukkuetta Uudenmaan ja Helsingin piireistä oli ilmoittautunut mukaan karsintaturnaukseen. Joukkueet oli sijoitettu arvontakoreihin ja arvottu kolmeen kolmen joukkueen lohkoon. FC Espoon kanssa samassa lohkossa olivat HJK ja Gnistan/MPS-yhdistelmäjoukkue.

Ensimmäisessä pelissä vastassa oli aina sytyttävä HJK. Seurat olivat kautta linjan pyrkineet saamaan parhaat pelaajat paikalle ja niin myös HJK. Peli alkoi hieman kankeasti Espoolta. Tuntui, että aikainen herätys oli tapahtunut kuitenkin liian myöhään. Espoo oli pienen eineen jäljessä ja kaksinkamppailuja menetettiin turhan paljon pelin alkumetreillä. Vähitellen pellin hallinta tasoittui ja tilanteita alkoi syntyä myös HJK-maalille. Läpiajokin ja pallo yli maalin. Ja mitä sitten? No, se normaali pallopeleihin niin tyypillinen: "kaveri iskee heti perään". HJK ylös oikealta, voimakas ajo kulmaan, josta tiukka matala keskitys ja maalilla HJK:n keltapaita jalkoineen välissä ja peli oli 0-1. Hieman maali lamaannutti ja taas oli hetken vaikeaa. tauolla uutta tsemiä ja toinen puolisko olikin hyvää ahnasta takaaajoa. Paikkojakin syntyi, mutta tällä kerralla tuloksetta. Sen aijaan vastustajan Anniina tempaisi läpiajonsa päätteeksi rankkarialueen rajalta ylänurkkaan - urheiluruutuainesta. Loppunumerot 0-2 HJK:lle. Paikkoja oli Espoollakin, mutta tällä kertaa näin. Tappio tiesi sitä, että toinen peli on hoidettava, jotta pelit jatkuivat myös sunnuntaina.


Lauantain toisen pelin vastustaja Espoolla oli MPS/Gnistan. Peli oli alusta asti yhtä maalia (siis kohti). Vaikka näin olikin, ei se maalinteko helppoa ole. Pienen puurtamisen jälkeen tytöt onnistuivat kuitenkin murtamaan kuparisen. Toisella puolikkaalla Espoon peli oli vapautunutta ja iloista. Maaleja tehtiin kolme lisää, jolloin loppunumerot olivat 4-0. Paikkoja oli helposti jopa tuplaamaan maalimäärän. Voitto varmisti pelien jatkumisen sunnuntaina.


Lauantain suorat jatkoon menijät olivat HJK, PK K-U ja VJS. Jatkolohkossa kahdesta jäljellä olevasta paikasta jäivät sunnuntaina kisaamaan FC Espoo, Honka ja PK-35.


Tyttöjen huolehtiessa lihashuollosta ja tankkauksesta illan pimeinä tunteina Lontoossa potkittiin palloa. Komea näytös yhdenlaiselta "totaalista jalkapalloa " pelaavalta yhdistelmältä. Tuonkin pelin myötä oli hyvä painua levolle. Sunnuntaiaamu oli jo lähellä


Sunnuntaiaamun ottelussa vastassa oli PK-35. Ennakkoon jo oli aavistettavissa pelin luonne. Tiukkaa vääntöä ja vahvaa puolustamista PK-päässä. Ensimmäinen jakso päättyi maalittomana, vaikka molemmat joukkueet pystyivät luomaan ainakin puolittaisia paikkoja. Tauolle siis 0-0 numeroissa. Toisen jakson alkupuolella taas paine voimalla PK-päätyyn. Neppari taklattiin takaa nurin, pallo pilkulle ja maaliin Sallan toimittamana. Loppupuolella ensin Aurora läpi ja kiertäen maalivahdin numeroiksi 2-0 ja sitten Nea E vapautti itsensä, veto kohti etunurkkaa ja taas pallo maalissa. Tämän voiton myötä ratkesi periaatteellinen lopputurnauspaikka. Lopullisesti paikan lopputurnaukseen varmisti Hongan iltapäiväpelin voitto PK:sta.Lisätietoja: http://www.splhelsinki.fi/taso/otteluohjelma2.php?sivu=3&alasivu=8&turnaus=kesa11&ryhma=8&sarja=FUNK