Edustuksen sarjakausi alkoi

20.4.2013

C15 selvään voittoon aluesarjassa

Miesten edustusjoukkueen sarjakausi pyörähti käyntiin myöhään perjantai-iltana Pallokentällä FC Kiffeniä vastaan. Molemmat joukkueet pelasivat viime kaudella sarjaporrasta ylempänä. Muuta yhtäläisyyttä joukkueilla ei sitten olekaan. Kotijoukkue FC Kiffen muodostuu pitkälti pitkään kakkosta ja ykköstä pelanneista kokeneista pelaajista, kun taas vierasjoukkueena pelannut FC Espoo koostuu pitkälti seuran omista kasvateista. Joukkueen keski-ikä jää alle 20 vuoden. Sarja-avauksessa pelasi peräti seitsemän seuran kasvattia.

Espoolaiset aloittivat pelin vauhdikkaasti ja pelin painopiste oli kotijoukkueen kenttäpuoliskolla. Markus Appelqvist pääsi kerran puolittaiseen läpiajoon, mutta tuloksetta. Vähitellen myös isäntäjoukkue alkoi lämmetä ja voimasuhteet kentällä tasoittuivat. Pallo oli jo kerran espoolaisten maalissa 40 min kohdalla, mutta tuomari näki tilanteessa rikkeen ja maali hylättiin.

Toinen puoliaika alkoi espoolaisten painostuksella, mutta Tony Roschierin suora ulosajo 60 minuutilla muutti ottelun luonteen täysin. Tilanteessa vastustajan pelaaja joutui jättämään kentän, mutta kukaan muu kuin ottelun päätuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä. Loppuaika pelistä oli espoolaisten sitkeää puolustamista ja lopputulos näin värikkäiden vaiheiden jälkeen  0-0. ”Suunnitelmamme menivät uusiksi Tonyn ulosajon jälkeen. Koko joukkueelle pitää antaa kuitenkin tunnustus, että maltoimme pelata yllättävän tilanteen jälkeen ja saimme siten homman pidettyä paketissa”. Kiffen on kuitenkin lohkon ennakkosuosikki" espoolaisten valmentaja Tommi Laitila tuumi pelin jälkeen.

FC Espoon C15-pojat ylsivät selvään 9-2 voittoon sarja-avauksessa FC Kuusysiä vastaan. Joukkueenjohtaja Jan Leino oli tyytyväinen pelin jälkeen:  ”Vaikea sarja-avaus takana. FC Kuusysi pyöritti peliä hyvin, mutta me olimme tehokkaampia tänään” Leino summasi.