Edustus aloittaa valmistautumisen kohti Kakkosta

19.11.2013

Juhlat on juhlittu, arki koittaa edessä

2011: 1-divisioona, 2012: 2-divisioona, 2013: 3 -divisioona ja 2014: 2-divisioona...

 

Noususaunat on saunottu ja Saksan palkintomatkakin on takanapäin. Suunta on käännetty ja selvää on jo nyt, että seuran monet omat pelaajat jatkavat vastuunkantajina ensi kauden joukkueessa. Kakkosen lohkojaot valmistuvat marraskuun lopulla ja otteluohjelma valmistunee alkuvuodesta. Edustus lähtee mukaan taisteluun Suomen Cupin herruudesta eli todella mielenkiintoinen jalkapallokausi on alkamaisillaan!

 

FC Espoon edustusjoukkue jatkoi kauden jälkeen harjoittelua kuukauden verran ja on pitänyt lomaa marraskuun. Ensi viikolla joukkue palaa sorvin ääreen tiistaina 26.11. Laaksolahden jalkapallohallilla, jossa olosuhteen paranevat huomattavasti, kun kentän pinta on uusittu marraskuun tauon aikana. Joukkue harjoittelee jouluun asti kaksi kertaa viikossa ja ohessa jatkaa myös henkilökohtaisten harjoitusohjelmien mukaista harjoittelua. Ennen joululomia joukkue pelaa yhden harjoitusottelun ensi kaudeksi Ykköseen nousseen HIFK:n kanssa. Peli pelataan Laaksolahden jalkapallohallissa perjantaina 13.12. klo 20.00 alkaen.

 

FC Espoo on solminut ensi kaudeksi 13 pelaajasopimusta, viimeisimpänä Guri Qerimi. Lisäksi joukkueen mukana harjoittelee sopimuksettomia pelaajia ja mitä todennäköisemmin myös muutamia uusiakin kasvoja. Päävalmentaja Tommi Laitila on suhteellisen tyytyväinen tilanteeseen tällä hetkellä: "Olemme nyt sopineet viime kauden joukkueen rungon kanssa jatkosta ja lisäksi meillä on selvä suunnitelma kolmen-neljän sopimuksettoman pelaajan kanssa. Meillä on erinomainen runko kasassa, johon olen todella tyytyväinen. Tottakai meidän tulee myös vahvistaa joukkuetta, mutta  mielummin ”täsmähankinnoilla” kuin avomien massaharjoitusten kautta. Olemmekin keskustelleet asioista muutaman mahdollisen paluumuuttajan kanssa" Laitila paljastaa. "Katsotaan rauhassa kuinka joukkue alkaa muotoutumaan lopulliseen muotoon, sillä töitä on tämän eteen tehty lähes päivittäin. Toki, jos todella motivoitunut, laadukas ja sitoutunut pelaaja haluaa tulla mukaan tekemään asioita hyvin, niin ilman muuta kannattaa olla yhteydessä" Laitila jatkaa.

 

FC Espoo haluaa jatkaa siitä, mihin viime vuonna jäi ja edelleen kehittää pelaajiaan, ennen kaikkea niitä jotka ovat valmiita rehelliseen työntekoon. "On aivan selvää, että olemme kovan haasteen edessä ensi kesänä, mutta tämä on mielestäni meille mahdollisuus eikä uhka. Meidän tulee jatkaa samaa pelillistä ilmettä. Vetäytymällä ja puolustamalla emme pitkässä juoksussa voita yhtään mitään. Meillä on todella monta mielenkiintoista pelaajaa seuran A -junioreissa, joten tulemme varmasti nostamaan myös heitä edustuksen rinkiin, aivan kuten viime vuonnakin", toteaa Laitila.

 

Tammikuusta joukkueen aloittaessa harjoittelun toden teolla myös joukkueen fyysisenä valmentajana jatkavan Tony Elomaan rooli korostuu ja vahvistuu entisestään. ”Tonto” odottaa jo malttamattomana, että joukkue pääsee harjoittelemaan ja pelaajat hikoilemaan: "Olemme testanneet pelaajat, tehneet heille henkilökohtaiset ohjelmat ja kohta pääsemme näkemään ensimmäisen kerran kuinka suunniteltu harjoittelu on tehonnut. Uskon täysin, että fysiikasta joukkueen iskukyky ei tule ainakaan ensi kesänä jäämään kiinni", Elomaa toteaa. Lisäksi seura tulee panostamaan entistäkin enemmän pelaajien kokonaisvaltaiseen valmistautumiseen kohti sarjakautta tulevalla kaudella. Tästä hyvänä esimerkkinä on mm. varusteiden, harjoitusvuorojen ja -paikkojen sekä fysiopalveluiden kehittäminen entistäkin toimivammaksi.


Normaalin harjoittelun ja harjoituspelien ohella joukkue leireilee totuttuun tapaan kevättalvella. Tulevaksi talveksi valmennusjohto on tehnyt muutoksia viime vuoteen verrattuna. "Tulemme jatkamaan hyvin samantapaisesti kuin viime talvenakin, mutta muutamme harjoittelurytmiä ja toki meidän tulee nostaa harjoitteluaikaa sekä ennen kaikkea laatua. Olemme lisäksi rakentaneet harjoitusohjelman niin, että se palvelisi jokaista joukkueen pelaajaa yksiköinä. Henkilökohtaisilla harjoitussuunnitelmilla pystymme paremmin saamaan jokaisesta pelaajastamme tehoja irti. Luotan pelaajiini 100 % ja uskon jokaisen näkevän, myös hiukan vaikeimpina aikoina, miksi tätä ylipäätään tehdään", jatkaa Laitila.

 

 

Talvikausi on siis alkamassa ja edustusjoukkue valmiina astumaan harjoituskentille. Viimeiseksi haluamme vielä selvittää päävalmentaja Laitilalta joukkueen tavoitteen, vai onko se jo tiedossa? "Päätämme tästä joukkueen kanssa aikanaan, niin kuin teimme viime vuonnakin. Jos valmennuksen osalta mietimme tavoitteita, niin ilman muuta haluamme sitoutuneita pelaajia, jotka ovat valmiita kehittymään, olemaan rohkeita ja uskaltavat tuoda oman panoksensa joukkueeseen omana itsenään. Ja eikös fakta ole se, että jos pystymme kehittämään jokaista pelaajaamme talven aikana, niin meillä on jo aika paljon parempi joukkue kentällä ensi kesänä" Laitila toteaa.

 

Jäämme siis mielenkiinnolla odottamaan, kuinka edustusjoukkueen rakentuminen etenee ja kuinka harjoittelu alkaa toimimaan kohti sarjakautta mennessä. Tulemme seuraamaan talven aikana edustusjoukkueen matkaa kohti ns. liiton sarjoja. Toivotamme myös kaikki edustusjoukkueen toiminnasta kiinnostuneet ihmiset tervetulleeksi katsomaan ja kannustamaan edaria kentän laidalle!