Miesten edustus avasi sarjakauden tasapelillä

29.4.2014

A-ja B-juniorit voitokkaina

Miesten edustusjoukkue kohtasi sarja-avauksessa Sonera-stadionilla Klubi 04:n. Ottelun alku ei luvannut espoolaisille hyvää, sillä pallo oli vierailijoiden maalissa jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Espoolaisten puolutuksen keskellä oli runsaasti tilaa ja Klubin Karim Jouini sijoitti pallon taitavasti maaliin. Huonon alun jälkeen hermostuneet otteet leimasivat espoolaisten peliä edelleen. Tuloksena oli lukematon määrä harhasyöttöjä, pallon menetyksiä ym huolimattomuutta. Peik Salmiselle näytettiin keltaista korttia jo 12 minuutin kohdalla. Puolustuslinjan haparointi jatkui ja kun ottelua oli pelattu 20 min, oli pallo espoolaisten maalissa jo toisen kerran. Ottelun edetessä sinisten otteet paranivat ja tärkeä kavennus saatiin kuin saatiinkin aikaiseksi hieman ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä, kun Lamin Bojang kulman jälitilanteesta puski 1-2 kavennuksen.

Ottelun toinen puoliaika oli espoolaisilta jo parempi. Puolutus tiivistyi ja hyökkäyksiin tuli enemmän malttia.  Paikkoja syntyi enemmänkin ja espoolaisten tasoitus syntyi taas kulmapotkusta, kun pallo pomppi klubilaisesta omaan maaliin. Ottelun lopussa sinisillä olisi ollut mahdollisuus jopa voittoon, mutta tuloksena varmaankin molempia osapuolia tyydyttänyt 2-2 pistejako. Tony Roschier palkittiin espoolaisten parhaana Veikkauksen pronssisella 1x2-merkillä. Kokenut Joonas Siikala lukeutui myös espoolaisten parhaimmistoon.”Ottelun alku oli nihkeä. En osaa sanoa, johtuiko se siitä, että pelaajat olisivat jännittäneet kauden avausta. Positiivista oli, että henkinen kanttimme kesti 0-2 tilanteessa ja tulimme tasoihin” kitetytti espoolaisten varavalmentajana seuraavat viikot toimiva ja katsomosta peliä seurannut Mikko Isokangas. Vastuuvalmentaja Tommi Laitila joutuu jäämään sairaslomalle, jonka pituus selviää lähipäivinä.

FC Espoon A- ja B-juniorit avasivat divarikautensa voitoilla. A-juniorit kukistivat lauantaina Keravalla PKKU:n 2-0 ja B-juniorit myöhään sunnuntai-iltana HJS:n 2-1. B-junioreiden voitto olisi voinut tosin olla suurempikin, mutta hukatut maalipaikat olivat kostautua: Emil Vuornoksen voittomaali tuli vasta ottelun lopussa.