Edustukselle täysi pistepotti kotikentältä

29.5.2014

Gnistan kaatui 4-2

Kakkosen etelälohkon häntäpään joukkueet FC Espoo ja Gnistan kohtasivat keskiviikko-iltana Leppävaarassa. Tapahtumarikkaan ottelun pisteet jäivät Leppävaaraan loppujenlopuksi 4-2 lukemin.

Ottelu alkoi isäntien lievällä hallinnalla, mutta Gnistan pääsi kuitenkin maalaamaan ensimmäisen kerran 15.minuutilla, kun Nicolas Kivistölle oli jätetty tilaa turhan paljon 16 alueen rajalla. Kivistön vedolle ei FC Espoon maalissa pelannut vasta 16 v Jussi Tolonen voinut mitään. Ensimmäinen puoliaika jatkui hienokseltaan Espoon hallinnassa ja 44. minuutilla Kim Louhiston tarkka vapaapotku toi isännille tärkeän tasoituksen.

Toinen puoliaika jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. Gnistanin Jesse Tuominen oli epäonnekas, kun keskitykseksi tarkoitettu pallo kimposi hänen jalastaan maaliin 52. minuutilla. Gnistan tuli tasoihin Kivistön toisella maalilla, kun peliä oli pelattu 58 minuuttia. Tasoituksen jälkeen ei ottelusta enää dramatiikkaa puuttunut. Pelin edetessä paremmin peliin mukaan päässyt Tony Roschier kaadettiin ensin rangaistusalueella, josta seuranneen rangaistupotkun laittoi sisään joukkueeseen pari viikkoa sitten liittynyt Lauri Tuohisto-Kokko. Peli ei ehtinyt vanheta kuin reilut 10 minuuttia, kun pallo oli pilkulla uudestaan, nyt Espoon vuorostaan päässä. Tolonen maalissa oli kuitenkin mies paikallaan ja torjui vedon. Loppulukemat 4-2 sinisille viimeisteli kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Joonas Siikala, jolla Antti Nummisen nappikeskityksestä oli ”helppo” työ sijoittaa pallo maaliin.

”Pystyimme parantamaan peliämme sitten edellisen pelin. Puolustimme pelasimme eteenpäin rohkeammin. Pallollinen pelimme oli parempaa, joskin taso pelin sisällä vaihteli vielä liikaa”. Tuleva viikko laittaa meidät hyvään tasonmittaukseen, kun vastassa ovat ensin vieraskentällä BK-46 ja Leppävaarassa GrIFK” kommentoi vastuuvalmentaja Mikko Isokangas pelin jälkeen.