Edustus valmiina kauden alkuun

16.4.2015

Sarjasta tulossa tasainen

FC Espoon päävalmentaja Tommi Laitila luottaa siihen, että joukkue on valmis avaamaan kilpailukauden. "Taas on pitkä talvi takana ja paljon on tapahtunut viime kauden jälkeen. Myös avauskokoonpano on kokenut aika ison muodonmuutoksen, mutta olemme onnistuneet viemään harjoiteltuja asioita pelaamiseemme ja sitoutuminen on ollut parempaa. Nyt on kyse oikeastaan enää siitä, että pystymme pitämään tasomme pelistä toiseen. Olemme valmiita!" Laitila toteaa.

 

Isot muutokset joukkueessa sekä A- sekä B -junioreiden SM -karsinnat tekivät talvesta joukkueelle osin haastavan. Talven tulokset Cup- ja harjoituspeleissä ovat olleet vaihtelevia."Kyllähän sitä joka pelissä haluaa tehdä maaleja enemmän kuin vastustaja, mutta vieläkin tärkeämpää on ollut kehittää omaa pelaamista. Olemme olleet parhaimmillamme erinomaisen hyviä, mutta emme ole vielä pystyneet pitämään pelaamista kasassa koko peliä. Myös viimeinen Futura -peli antoi hyviä signaaleja, tuloksesta huolimatta", toteaa Laitila.

 

Viime vuoden joukkueesta on useampi pelaaja joko lopettanut tai vaihtanut seuraa. Tilalle on tullut lähinnä seuran omia kasvatti- ja junioripelaajia. Viimesimpänä -juuri kauden kynnyksellä- kaksivuotisen sopimuksen allekirjoitti nuori maalivahtilupaus Jesse McLean."Vaihtuvuutta on aina, mutta kuten jo totesin, sitoutuminen on ollut parempaa kuin aikaisemmin. Tämä joukkue on nimen omaan joukkue. Lisäksi on tärkeää, että jokainen joukkueessa oleva pelaaja ottaa vastuuta omasta tekemisestään ja tätä kautta tuo joukkueeseen oman panoksensa. Tällöin meillä on mahdollisuus menestyä” Laitila summaa.

 

”Joukkue on asettanut alkavalle kaudelle 22 tavoitetta eli voittaa jokainen sarjapeli”  kapteeni Joni ”Lelu” Saastamoinen toteaa. ”Viime kausi on nyt viimeistään kuopattu. Rinki on nyt tiiviimpi ja harjoittelu sitä kautta on ollut parempaa. Jokaisen pelaajan on kuitenkin parannettava edelleen. Sarjasta tulee entistä tasaisempi. Helppoja pelejä ei ole ja jokaisen on lyötävä kaikki likoon” Saastamoinen summaa faktoja.

 

FC Espoon miesten edustusjoukkue avaa 3-divisioonan sarja-kautensa pelaamalla ”kaksoisottelun” PK-35.tä vastaan: ensin vierasottelussa sunnuntaina 19.4. ja ensimmäisessä kotiottelussa perjantaina 24.4. klo 18:00 alkaen.