Naiset upeasti jatkoon Suomen cupissa

11.4.2016

Kahdeksan parhaan joukkoon

 

FC Espoon naisjoukkue eteni Respect Suomen cupissa jo kahdeksan parhaan joukkoon, kun se voitti Ykkösessä pelanneen IK Myranin maalein 5-1 (2-0). Jatkopaikka saattaa avata paikan myös Suomen cupin pikkufinaalissa, joka pelataan lokakuussa.

 

Ottelu alkoi tasaisesti ja vierasjoukkueella oli muutama hyvä maalipaikka ottelun alkuminuuteilla. Kotijoukkue onnistui kuitenkin kahdesti avausjakson puolivälissä, kun Ida Romu ja Essi Rauhamaa veivät FC Espoon 2-0-johtoon. 

 

- Tiesimme, että IK Myran tulee alussa vauhdikkaasti ja niin kävikin. Selvisimme kuitenkin hyvin alun paineesta ja maalit vapauttivat hieman peliämme, kertoo päävalmentaja Vema Sutela.

 

Heti toisen jakson alussa Ida Romu teki toisen maalinsa ja kun Essi Rauhamaa onnistui tunnin kohdalla myös toistamiseen, oli ottelu ratkennut. FC Espoon viidennen maalin teki Iida Pesonen.

 

- Jouduimme tosi koville, mutta puolustimme hyvin vahvaa joukkuetta vastaan. Tämä ei missään nimessä ollut paras pelimme talven harjoitusjakson aikana, mutta pitää muistaa, että pelasimme Ykkösen joukkuetta vastaan, Sutela jatkoi.

 

- Seuraava kierros pelataan kesäkuussa ja vastaan tulee mitä todennäköisimmin liigajoukkue. Hieno juttu, että pääsemme mittaamaan tasomme Suomen parhaita vastaan. Päätavoite on kuitenkin edelleen Kakkosessa ja liiga-kauden avauksessa. Nyt alkaa valmistautuminen vapunaaton EBK-otteluun, Sutela totesi.

 

FC Espoon kokoonpano: Ida Strengell; Milla Hellgren (58. Tiia Mulo), Vilma Nummila, Sanni Huusari, Oona Summanen; Eerika Marmo (63. Anni Rusanen), Sanni Nummila, Iida Pesonen, Ida Romu; Jenni Kauppi (68. Sara Litmanen), Essi Rauhamaa. Vaihtopelaajat: Johanna Anetjärvi, Neea Salmi, Aino Saari, Pilvi Hongisto.