Edustuksen kotiavaus päättyi 0-0 tasapeliin

8.5.2016

Naiset ylsivät vakuuttavaan 5-2 kotivoittoon

Hienossa aurinkoisessa säässä pelattu kauden ensimmäinen kotiottelu päättyi 0-0 tasapeliin FC Ålandia vastaan. FC Espoo sai luotua ottelun aikana useita maalipaikkoja, mutta tällä kertaa viimeistely uupui.

"Puolustettiin taas hyvin ja saatiin luotua tarpeeksi maalipaikkoja ottelun voittamiseksi, mutta parannettavaa jäi silti vielä paljon. Meidän pitää vielä saada meidän pelinavaaminen nopeammaksi ja muutenkin voidaan olla paljon aktiivisempia" kertoo päävalmentaja Kalle Vasse joukkueensa otteistaan.

Ottelu oli FC Espoon kauden toinen ja saalina tähän mennessä on kaksi tasapeliä ja kaksi sarjapistettä.

Avaus: McLean, Jokirinne, Heiska, Saastamoinen (C), Saira, Keisanen, Salminen Linus, Koho, Pokela, Lindholm, Louhisto Kim

Vaihdossa: Sorsa, Louhivaara, Aho, Salminen Peik, Leppänen Ukkopekka

Vaihdot: 58’ Heiska – Salminen Peik, 79’ Koho- Leppänen Ukkopekka

Ensi viikonloppuna vastaan asettuu FC Kontu. Ottelu pelataan Kontulan nurmella la 14.5 klo 15.00.

 

FC Espoon naisjoukkueen kauden ensimmäinen kotipeli päättyi selvään 5-2-voittoon äitienpäivän auringonpaisteessa. Vastassa ollut FC Kuusysi pääsi toisen jakson alussa tasoihin, mutta lopussa kotijoukkue karkasi selvään voittoon.

"Mielestäni voitto oli ansaittu. Hallitsimme ottelua, ja vaikka Kuusysi kipusi tasoihin, peli-ilme oli hyvä ja onnistunut pelitapa toi voiton", iloitsi valmentaja Vema Sutela.

Ottelun avausmaalin puski kapteeni Petra Pitkänen upeasti Sanni Nummilan kulmapotuksta. Puolen tunnin kohdalla Oona Summanen vapautui läpiajoon ja puolustajan rikkeen johdosta pallo laitettiin pilkulle. Jenni Kauppi teki rankkarista kauden neljännen osumansa.

"2-0-tilanteessa meillä ei ollut mitään hätää. Pelasimme kuitenkin avausjakso lopun heikosti ja Kuusysi pääsi mukaan peliin", Sutela harmitteli.

Kuusysin kavennuksen teki Karoliina Moilanen ja heti toisen jakson alussa Senja Kyöstilä tasoitti pelin. FC Espoo meni kuitenkin hetimiten johtoon Pitkäsen kaukolaukauksella ja lopussa vaihdosta kentälle tullut Essi Rauhamaa teki kaksi maalia, ja pisteet jäivät Espooseen.

"Tämä oli meiltä parempi peli kuin avausmatsi EBK:ta vastaan. Saimme vaihtopenkiltä lisää vauhtia kentälle ja maalipaikkoja oli useampaankin osumaan".

FC Espoolla on kahden ottelun jälkeen maksimipisteet. Seuraavaksi vastaan tulee myös puhtaalla pelillä oleva HPS. Ottelu pelataan tiistaina 17.5. Leppävaarassa klo 20.

 "Olemme nähneet HPS:n molemmat ottelut tällä kaudella ja vastaan tulee alkukauden paras joukkue tässä lohkossa. Lähdemme haastajina tähänkin peliin, vaikka pelaamme kotikentällä."