Kauden ensimmäinen Espoon derby päättyi pistejakoon

30.6.2016

Edustus menetti voiton ottelun viime hetkillä

Tapiolan Urheilupuistossa pelattu kauden ensimmäinen Espoon Derby päättyi 2-2 tasapeliin. Edustus johti ottelua hienosti jo 0-2, mutta isännät tulivat tasoihin aivan ottelun loppuminuuteilla.

 

Ensimmäinen puoliaika mentiin enemmän Hongan tahdissa ja FC Espoolla oli vaikeuksia etenkin pelin avaamisessa. Honka sai ensimmäisellä puoliajalla muutamia vaarallisia maalintekopaikkoja, mutta hyvistä tilanteista huolimatta pallo ei löytänyt tietään tolppien väliin.  Maalipörssiäkin yhdeksällä maalilla johtava brasialaiskärki Jean Silva osoitti mikä on miehiään. Yksi yllättävän vaarallinen tilanne nähtiin kun Hongan ykköskärki laukaisi lähes puolesta kentästä tolppaan. Myös näyttävä saksipotku oli osoitus maalipörssin kärkimiehen taidoista. Edustus kuitenkin onnistui maalinteossa ensimmäisenä kun Kim Louhisto rikkoi kuparisen ottelun 38’ minuutilla. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toisella puoliajalla FC Espoo pääsi omasta pelistä hiukan enemmän kiinni. Hyvän ottelun pelannut Nikolas Saira siirsi FC Espoon jo 0-2 johtoon hienon kuljetuksen päätteeksi. Honka jatkoi kuitenkin painostustaan ja sai palkintonsa kun Toni Sjöstedt kavensi lukemiksi 1-2.  Kavennuksen jälkeen peli pyöri käytännössä täysin vierasjoukkueen päädyssä. Ottelun viimeisellä minuutilla Honka sai kulmapotkun, myös maalivahti Ville Hursti nostettiin tilanteeseen mukaan. Ensimmäinen tilanne onnistuttiin torjumaan maaliviivalta, mutta paluupalloon kerkesi ensimmäisenä Silva, joka jatkoi pallon maaliin ja tilanteeksi 2-2. Tilanne oli ottelun viimeinen ja ottelun loppulukemiksi jäivät 2-2.

FC Espoon päävalmentaja harmitteli tasapeliä, mutta oli tyytyväinen omiensa suoritukseen.

”Kova oli taistelu. Tasapeli toki harmitti pelin jälkeen, mutta pelaajat jätti kaiken itsestään kentälle ja enempää ei voi vaatia. Muutamaa asiaa vielä parannetaan pelillisesti, niin tulos on tulevaisuudessa parempi” päävalmentaja Kalle Vasse.

 

Kuvia ottelusta. Kuvat Teemu Levänen.

 

Edustus pelaa seuraavan kerran maanantaina 4.7. kun TPV saapuu vieraaksi Leppävaaraan.