FC Espoo - Atlantis FC 4-3

27.8.2016

Edustus nousi hienoon voittoon tiukassa kamppailussa

Edustus kohtasi perjantaina sarjapaikastaan taistelevan Atlantiksen. Ottelu oli viihdyttävä ja yleisö sai nauttia hyvästä jalkapallosta sekä monista maaleista. Tiukka ottelu päättyi isäntien hienoon nousuun ja 4-3 kotivoittoon.

Atlantis lähti otteluun taistelemaan sarjapaikasta, sillä joukkue on sarjan viimeisenä vain neljällä pisteellä. Joukkue oli vahvistunut muutamilla hyvillä pelimiehillä ja vierasjoukkue oli selvästi vahvempi kuin kevätkierroksella.

FC Espoolla on ollut lähiaikoina tapana avata maalitili ottelun ensimmäisen kympin aikana, mutta nyt vierasjoukkue lähti otteluun paljon vahvemmin. Atlantis siirtyi ottelussa 0-1 johtoon, kun ottelua oli reilu 10' minuuttia takana. Ensimmäisellä puoliajalla espoolaisten peli ei oikein ottanut tuulta alleen ja pelaaminen oli hiukan vaisua. Tasitelutilanteet menivät usein vieraille ja pallonmenetyksiä tuli liikaa. Viisi minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan loppua vieraat siirtyivät jo 0-2 johtoon ja tauolle näytettiin menevän näissä lukemissa. FC Espoo onnistui kuitenkin kaventamaan pelin 1-2 Antti Pokelan lisäajalla tehdyllä maalilla.

Toinen puoliaika ei alkanut isäntien toivomalla tavalla, vain muutaman minuutin jälkeen vieraat olivat jälleen kahden maalin karkumatkalla. Tämä ei kuitenkaan kauan kestänyt kun Pokela toi illan toisellaan isännät taas maalin päähän. Isännät tekivät puoliajalla muutamia hyviä vaihtoja ja saivatkin peliin ihan erilaista ilmettä. Kim Louhisto onnitui tasoittamaan ottelun 3-3 kun pelikellossa oli enää 10 minuuttia aikaa jäljellä. Kova taistelu ei jäänyt kuitenkaan tähän, vaan ottelun sankari Pokela viimeisteli hattutempunsa 89' minuutilla ja siirsi espoolaiset ottelussa ensimäisen kerran johtoon, 4-3 lukemat jäivät myös ottelun loppulukemiksi. FC Espoolta hieno voitto ja kolme sarjapistettä.

FC Espoon päävalmentaja Kalle Vassen kommentteja ottelusta.

"Oli hieno nousu meiltä, mutta ensimmäinen puoliaika oli meiltä todella lepsua pelaamista ja menetettiin paljon palloja. Vaihtopelaajat onnistuivat kuitenkin erinomaisesti ja pystyttiin muuttamaan pelin kulkua. Atlantis oli kyllä paljon vahvempi joukkue, kuin olivat kevätkierroksella." Kalle Vasse

Kun viisi kierrosta on pelaamatta, edustus on sarjataulukon neljännellä sijalla. Edellä olevaan TPV:hen on kaksi pistettä ja takana oleva FC Kiffen on vain yhden pisteen päässä. TPV on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Edustuksen seuraava ottelu pelataan sunnuntaina 4.9, kun joukkue matkaa Vuosaareen FC Viikinkien vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18:30

FC Espoo - Atlantis FC ottelun kokoonpano

Avaus: Heiska, Vaitomaa, Saastamoinen, Louhivaara, Keisanen, Leinonen, Salminen Peik, Koho, Pokela, Lindholm, Louhisto

Vaihdossa: McLean, Jokirinne, Numminen, Kylmänen, Lahtinen

Vaihdot 46' Salminen Peik - Numminen, 46' Heiska - Jokirinne, 77' Keisanen - Kylmänen

Kuvia ottelusta. Kuvat Merkka Gould.