Edustus päätti kautensa voittoon

3.10.2016

FC Espoo-FC Kiffen 4-2

Edustus voitti Leppävaarassa pelatun kauden viimeisen ottelun FC Kiffeniä vastaan lukemin 4-2.  Voitolla FC Espoo sijoittui lopulta sarjataulukossa neljännelle sijalle. Kauden saldona oli 11 voittoa, 4 tasapeliä ja 7 tappiota, kauden maaliero 41-38.  Edustuksen kauden paras maalintekijä oli Samuli Heiska yhdeksällä osumallaan. Sillä irtosi myös jaettu viides sija lohkon maalintekijätilastossa. Kakkosen lohko B:n voittaja FC Honka oli sarjan selvä ykkönen keräen 13 pistettä enemmän kuin toiseksi tullut TPV.

Ohessa linkki lopulliseen sarjataulukkoon.

Kauden viimeisessä ottelussa molemmat joukkueet hakivät peliään ottelun alun ja peli oli hyvin tasaista, mutta kumpikaan ei saanut luotua sen vaarallisempia maalintekopaikkoja. Kun ottelua oli pelattu 28' minuuttia niin Antti Pokela pääse kaksin maalivahtia vastaan oikealta puolelta ja saa harhautettua tarpeeksi ja viimeisteli hienosti pienestä kulmasta isännät 1-0 johtoon. Tästä vain viisi minuuttia niin Janne Paukkonen siirtää edustuksen jo 2-0 johtoon. Maalit olivat molemmille miehille kauden kahdeksannet. Vierasjoukkue FC Kiffen ei päässyt ensimmäisen puoliajan aikana hyville maalintekopaikoille, joten tauolle mentiin FC Espoon 2-0 johdossa.

Kun reilu 10 minuuttia on pelattu toista puoliaikaa, vieraiden Toure Cheikh kaventaa tilanteeksi 2-1. FC Espoo ei tästä kuitenkaan masentunnut vaan onnistuneet vaihdot tuottivat tulosta nopealla tahdilla. Remu Jokirinne siirtää isännät hienolla viimeistelyllä jälleen kahden maalin karkumatkalle tultuaan vaihdosta vain pari minuuttia aikaisemmin. Saman tempun toistaa 10 minuuttia myöhemmin sisäisen maalipörssin voittaja Samuli Heiska, joka laittaa taululle jo 4-1 lukemat vain pari minuuttia vaihdosta tulonsa jälkeen. FC Kiffen onnisttu vielä kaventamaan viimeisellä minuutilla lukemiksi 4-2, jotka jäävät myös ottelun loppunumeroiksi ja näin ollen FC Espoo saa hyvälle kaudelleen hienon lopetuksen.

Kuvia (Teemu Levänen) ottelusta.

Ottelun kokoonpano:

Avaus: McLean, Vaitomaa, Saira, Keisanen, Leinonen, Salminen Linus, Leppänen, Pokela, Paukkonen, Lindholm, Louhisto

Vaihdossa: Sorsa, Jokirinne, Heiska, Saastamoinen, Louhivaara, Kylmänen, Salminen Peik

Vaihdot 65' Saira - Jokirinne, 74' Pokela - Heiska, 84' Louhisto -Saastamoinen