Miesten edustusjoukkue uuden kauden kynnyksellä

24.11.2016

Heikki Louhivaara teki läpimurron edustusjoukkueeseen
Heikki Louhivaara teki läpimurron edustusjoukkueeseen
Linus Salminen oli puolustuksen johtohahmoja kaudella 2016
Linus Salminen oli puolustuksen johtohahmoja kaudella 2016

Vähän mennyttä ja tulevaa

Miesten edustusjoukkue uuden kauden kynnyksellä
Vähän mennyttä ja tulevaa

 

Kausi 2016 päättyi miesten edustusjoukkueen osalta loppujen lopuksi neljänteen sijaan. Sarjassa oli vain kaksi joukkuetta, joilta ei pystytty täysiä pisteitä ottamaan ja ne olivat edelle sijoittuneet TPV ja nousijajoukkue FC Honka.

Lähtökohdat menneeseen kauteen eivät varmasti ainakaan ulkopuolisen silmin katsottuna olleet kaikkein parhaimmat. Ensimmäiset menetykset tapahtuivat jo aikaisin talvella, kun Pyry Suonpää ja Joel Järvelä loukkantuivat vakavasti. Pian kävi myös selväksi, että Fareed Sadatin siirto FC Lahteen totetuisi hyvinkin pian. Talven harjoitusotteluiden tulokset, kuin myöskään 0-3 tappio Suomen Cupissa maaliskuussa eivät joukkueen kertoimia paljon nostaneet. ”Olemme linjannee, että parhaat juniorimme pelaa talvella A:n ja B:n SM-karsintaa. En ollut viime kauden kynnyksellä mitenkään huolestunut. Mietimme vielä kuukausi ennen sarjan alkua, mistä saamme puolustukseen vahvistuksia.  Onneksi luotimme omiimme ja nostimme Miikka Leinosen B-junioreista edustusjoukkueeseen” kertaa päävalmentaja Kalle Vasse vielä päättynyttä kautta.

Kausi lähtikin käyntiin erinomaisesti tuloksena kuusi peräkkäistä tappiotonta ottelua. Kauden kliimaksi jäi kuitenkin näkemättä, kun FC Honka Tapiolassa nousi yliajalla tasoihin vajaan tuhannen katsojan edessä. Honka pelin jälkeen tuli pieni pelillinen notkahdus ja tappioputki, joka kuitenkin oikeni syyskierroksen ensimmäisten kierrosten aikana. Pisteidenkin valossa kausi oli tasainen ja mikä tärkeintä, hissiliike saatiin pysäytettyä.

Joukkueen valmistautuminen uuteen kauteen on taas edessä. Loka- ja marraskuu on vedetty henkeä ja päätösmatkan univelka Muncheniin on jo maksettu pois. Joukkueen kokoaminen kuitenkin on ollut käynnissä käytännössä jo hyvän aikaa. ”Tottakai meillä on ensimmäisenä tavoitteena pitää viime vuoden runko koossa, mutta emme tietenkään halua olla esteenä, jos pelaajalle avautuu mahdollisuus mennä urallaan eteenpäin” valottaa valmentaja Vasse seuran periaatteita ja viittaa joukkueen nuoriin sopimuspelaajiin. ”Suurimmalla osalla pelaajista on halua jatkaa joukkueessa. Aina tulee pientä luonnollista poistumaa eri syistä johtuen. Tulemme nostamaan omista junioreista ainakin 3-4 pelaajaa edustuksen harjoitusrinkiin ja katsastamme myös muutaman seuran ulkopuolelta kiinnostusta osoittaneen pelaajan tason ja tarkistamaan heidän sitoutumisen joukkueen tekemiseen. Salaisuus ei ole, että olemme kiinnostuneita myös seuraa aiemmin edustaneista pelaajista, joita on useampia aina Veikkausliigaa myöden” Vasse paljastaa. Jonain päivänä heistä joku tekee paluun Leppävaaran sametille.  ”Tärkeintä on löytää toimiva kokonaisuus” Vasse summaa. ”Lähdemme tulevalla kaudella kehittämään toimintaamme kokonaisvaltaisesti, kentällä ja kentän ulkopuolella” Vasse päättää.