Viljami Sinisalon vuosi alkoi maajoukkuepeleillä ja hollantilaisjoukkueen testijaksolla

19.3.2017

Seuran nuorten maalivahtien tilanne hyvä

Vuodenvaihteessa naapuriseura Hongasta siirtyneen, FC Espoon kanssa pelaajasopimuksen tehneellä maalivahti Viljami Sinisalolla on riittänyt kevään aikana kiirettä. Vasta 15-vuotias veräjänvartija kutsuttiin maajoukkueen mukaan helmikuun puolivälissä pelattuun UEFA Development -turnaukseen, ja vastuuta irtosi otteluissa isäntämaa Englantia sekä Espanjaa vastaan. Molemmat kohtaamiset päättyivät Suomen tappioihin, mutta Sinisalo löysi joukkueen esityksistä paljon positiivista.

- Fiilikset ovat hyvät, pystyttiin joissain paikoissa ihan tosissaan haastamaan isoja maita, ja löydettiin videoilta paljon hyviä asioita. Tiedämme, missä pitää kehittyä, ja mitä se vaatii koko joukkueelta, Sinisalo kertoo.

- On kunnianosoitus pukea Suomi-paita päälle. Turnauksena se oli kova, ja vaikka tulokset eivät olleet parhaita, tämä on koko joukkueen yhteinen matka, ja oppimisprosessi kohti syksyn EM-karsintoja.

Seuraavan kerran alle 16-vuotiaiden maajoukkue pelaa toukokuussa, jolloin Serbiassa järjestetään maajoukkueturnaus. Ennen syyskuussa alkavaa EM-karsintaa Suomi esiintyy muun muassa Baltic Cupissa sekä Pohjoismaiden mestaruusturnauksessa.

Vain viikko maajoukkuekomennusta myöhemmin Sinisalo pakkasi matkalaukut uudestaan, ja lentokoneen nokka osoitti tällä kertaa Hollantia kohti. Enscheden kaupungista ponnistava pääsarjaseura FC Twente kutsui Sinisalon antamaan näyttöjä yhdeksän päivän ajaksi.

Alle 19-vuotiaiden joukkueen kanssa tällä kertaa harjoitellut Sinisalo on ollut jo kertaalleen aiemmin Twenten testissä, joten seura ei ollut nuorukaiselle täysin vieras. Hän kertoo saaneensa hyvää palautetta, mutta Twente antaa tarkempia lisätietoja tulevasta vasta maaliskuun lopussa.

- Omasta mielestä onnistuin, ja näytin mitä osaan. Tietysti pelitapa on siellä täysin erilainen, joten siihen tottuminen ottaa aikansa. En odota liikoja, urani on vasta alussa, Sinisalo pohtii. Suomalaiset Jensenin veljekset, Richard ja Fredrik, edustavat tällä hetkellä Twenteä. Sinisalo on tavannut edustusjoukkueessa pelaavan Fredrikin, ja kehuu häntä mukavaksi sekä sosiaaliseksi tyypiksi.

Sarjakauteen valmistautuvan FC Espoon edustusmiehistön kanssa harjoitteleva Sinisalo toteaa olevansa tyytyväinen uuden seuransa maalivahtivalmennukseen sekä yleiseen valmennuksen tasoon. Virallinen ensiesiintyminen Sinisissä tapahtui helmikuussa ASM-karsinnassa, kun hän pelasi täydet minuutit 0-3-voitossa FC Viikinkejä vastaan. Ikänsä puolesta Sinisalo pystyy edustamaan myös B-junioreita, ja nähtäväksi jää, mitkä joukkueet pääsevät nauttimaan hänen torjunnoistaan.

-Enimmäkseen pelaan A-junnujen kanssa, mutta harjoittelen edarin kanssa säännöllisesti ja pelaan heidän harjoituspeleissään, Viljami päättää haastattelun.

Seuran vuonna 2002 syntynyt maalivahti Matias Niemelä on myös päässyt oman ikäluokkansa maajoukkueen maalivahtileirille.