FC Espoo - SalPa lauantaina 29.4. 17:00

28.4.2017

Miesten edustus avaa sarjakautensa

FC Espoo suuntaa lauantain sarja-avaukseen mukavista lähtökohdista, sillä joukkue kaatoi Kakkoseen täksi kaudeksi nousseen PKKU:n selvästi 4-1 viime viikonloppuna. Ottelu oli FC Espoolle 11. ja samalla viimeinen harjoituspeli tänä keväänä.

- Tuloksen valossa ottelu sujui hyvin, ja ensimmäisellä puoliajan esitys oli ihan kohtalainen. Siinä mielessä hyvillä mielin lähdetään SalPa-peliin. Tiedämme, ettei pelimme ole vielä ihan valmista, ja siinä on parantamisen varaa, päävalmentaja Kalle Vasse toteaa.

Vasse iloitsee siitä, että PKKU-ottelussa hyökkäyspeli toimi erittäin hyvin. Harjoituskaudella tehottomuus on ajoittain vaivannut Sinisiä, joten onnistumiset kenraaliharjoituksessa tulivat hyvään paikkaan.

Edustus on saanut muutamassa viimeisessä ottelussa peluutettua myös viittä täksi sesongiksi kiinnittämäänsä A-juniori-ikäistä pelaajaa. ASM-sarjaa tahkonneet nuorukaiset harjoittelivat keväällä pääasiassa A-poikien kanssa, joten Vasse on tyytyväinen saadessaan heidät viimein edustuksen rinkiin.

- He tulevat olemaan runkopelaajia meillä, joten sinällään koko joukkueemme ei ole pystynyt harjoittelemaan talvikautta yhdessä. Toisaalta kaikki ovat saaneet isoja minuutteja, ja siinä mielessä ASM-karsinta palveli hyvin. Pelaajat ovat hyvässä fyysisessä kunnossa, ja varmasti valmiita, kun kausi alkaa.

Tulevan lauantain vastustaja SalPa on muuttunut selkeästi viime kaudella nähdystä salolaisryhmästä. Joukkue lähtee kauteen ilman muutamia kokeneita pelaajiaan, kuten Veikkausliigasta tuttuja Jukka-Pekka Tuomasta sekä Touko Tumantoa, ja tilalla on runsaasti nuoruuden voimaa.

TPS:n A-junioreissa kovaa jälkeä takonut päävalmentaja Jarkko Tallqvist hyppäsi täksi kaudeksi SalPa:n puikkoihin tuoden mukanaan nipun tuoreita A-poikien Suomen mestareita. FC Espoo voitti viime kaudella salolaiset sekä kotona että vieraissa, ja pyrkii uusimaan tempun tänä vuonna.

- Kotipelissä olimme aika pinteessä, he pelasivat aika hyvin. Puolustimme tiiviisti, ja pääsimme iskemään vastaan. Mitä pidemmälle matsi meni, sitä enemmän mekin saimme pelin haltuumme, Vasse muistelee.

- Nyt joukkue on muuttunut ja nuorentunut, sen puolesta ei voi oikein tehdä johtopäätöksiä viime vuoden joukkueesta. Sen tiedämme kuitenkin, että meillä on koko joukkue kunnossa, ja laadullisesti vähän parempi kuin viime vuonna: taitavampi ja ehkä vähän vauhdikkaampi. Hyvällä pelillä kolme pistettä jää Leppävaaraan.

Edustuksen ottelun lisäksi urheilupuistossa nähdään lauantaina muitakin näytöksiä. Naisten edustus aloittaa taipaleensa Kakkosessa, ja kohtaa MPS/2:n kello 14:15. Kello 19:15 A-pojat isännöivät PK-35:n ja VJS:n yhdistelmäjoukkuetta kauden ensimmäisessä SM-sarjaottelussaan.