Tampere United – FC Espoo ennakko

6.5.2017

FC Espoo - SalPa päättyi viime lauantaina vajaan puolen tunnin pelin jälkeen.
FC Espoo - SalPa päättyi viime lauantaina vajaan puolen tunnin pelin jälkeen.

Edustus matkaa sunnuntaina 7.5. 17 Pyynikin kentälle

Viime lauantain lumimyrsky pilasi FC Espoon ensimmäisen kotiottelun, kun koitos SalPaa vastaan jouduttiin keskeyttämään ensimmäisellä puoliajalla. Palloliitto tiedotti vapun jälkeen, että ottelu pelataan kokonaan uudelleen ke 21.6.

FC Espoo jatkaa avauspisteiden metsästämistä sunnuntaina, kun edustusjoukkue matkaa Tampereelle. Päävalmentaja Kalle Vassen mukaan SalPa-pelin puolituntisesta oli hankala tehdä johtopäätöksiä joukkueen vireestä. Joukkue lähtee vierasreissuun luottavaisena.

- Vaitomaan Aaro on vielä loukkaantuneiden listalla, ja muutaman pelaajan tilanne on epäselvä. Muuten joukkueen terveystilanne on hyvä, Vasse toteaa.

Sunnuntain vastustaja Tampere United teki paluun Palloliiton sarjoihin täksi kaudeksi. Kaudeksi 2011 sopupeliskandaalin takia kaiken kilpailutoiminnan ulkopuolelle asetettu seura on tehnyt väkevää jälkeä viime vuosina, ja noussut suoraan Kutosesta Kakkoseen.

Mikko Mäkelän luotsaama ryhmä pelasi harjoituskaudella tasaisia vääntöjä muiden Kakkosen joukkueiden kanssa. Todellisen myrskyvaroituksen tamperelaiset antoivat voittaessaan FC KTP:n luvuin 5-0. Sarja-avaus FC Viikinkejä vastaan jäi pelaamatta viime lauantaina, sillä Vuosaaren arktiset olosuhteet pakottivat siirtämään ottelun tulevaisuuteen.

FC Espoo ei pääse vielä sunnuntaina pelaamaan kevään ensimmäistä otteluaan nurmikentällä, vaikka näin oli alun perin tarkoitus. Kylmän kevään takia Ratinan viheriö ei ole sellaisessa pelikunnossa, että se kestaisi pelata useamman pelin viikossa, joten TamU-pelin näyttämönä toimii täten Pyynikin tekonurmikenttä.

TamU-TV näyttää ottelun suorana lähetyksenä, ja se on katseltavissa osoitteessa tampereunited.fi/tamu-tv/