Kauden kotiavaus uusintana

12.5.2017

FC Espoo – FC Jazz Leppävaarassa 14.5. 18:30

FC Espoo haki viime sunnuntaina Pyynikiltä makean 1-3-päänahan nousten viimeisen puolen tunnin aikana tappioasemasta voittoon. Lähes 400 katsojan edessä espoolaisia isännöinyt Tampere United siirtyi johtoon ensimmäisen puoliajan keskivaiheilla, mutta Samuli Heiskan kaksi osumaa sekä Santtu Toiviaisen komea voittomaali siivittivät edustuksen täyteen pistepottiin.

Sankariksi noussut Heiska toteaa, että joukkue epäonnistui rajusti ensimmäisellä puolikkaalla, ja kuvailee jännityksen jääneen päälle. Tauolla päävalmentaja Kalle Vasse herätteli miehistöä, ja peli-ilme oli sittemmin täysin erilainen.

- Saimme olla onnellisia, että pääsimme tauolle vain yhden maalin takaa-ajoasemassa. Kalle sai heräteltyä jengin, ja rupesimme syöttelemään ja pelaamaan kunnolla. Ensimmäinen jaksohan meni oikeastaan roiskimiseen, emmekä saaneet kunnon hyökkäyksiä aikaan. Toisella jaksolla käytimme paikat hyvällä prosentilla, ja pidimme oman pään puhtaana.

Viime kaudella Kakkosessa yhdeksän kertaa tolppien väliin osunut Heiska kehuu tekemisen tasoa harjoituksissa, ja vakuuttaa joukkueen olevan valmis sunnuntain koitokseen.

- Yleinen fiilis joukkueessa on todella hyvä, nyt kun kausi vihdoin starttasi. Jazz on ymmärtääkseni hieman nuori joukkue, ja aloittanut heikommin. Viime pelissä taisivat ottaa takkiin KäPa:lta, joten haluavat varmasti näyttää, että kuuluvat tähän sarjaan, eivätkä meitä helpolla päästä.

Mikäli Heiskan maalitahti jatkuisi samanlaisena kuin avauspelissä, tulisi kaappeja tämän sesongin aikana 44 kappaletta. Kuinka monesti mies itse uskoo verkkojen helähtävän?

- Ehdottomasti lähdetään siitä, että osun viime vuotta useammin tällä kaudella, Heiska heittää.

Sunnuntaina Leppävaaran urheilupuiston tekonurmella vieraileva FC Jazz tippui kauden 2016 päätteeksi Kakkoseen kolmen Ykkösen vuoden jälkeen. Turkulaisen jalkapallon parissa pitkään vaikuttanut Olli Orvasto hyppäsi perinteikkään Jazzin peräsimeen marraskuussa, minkä lisäksi myös pelaajistossa on tapahtunut harjoituskaudella hieman vaihtuvuutta.

Erinomaisesta juniorityöstä tunnetun seuran edustusjoukkueeseen noussut Tuure Mäntynen siirtyi tammikuun alussa FC Kaiserslauternin organisaatioon, ja niin ikään juniorimaajoukkueista tuttu Patrik Raitanen suuntasi keväällä Liverpool FC:n akatemiaan. Paikallisvastus Musan Salama houkutteli riveihinsä muutamia Jazzin runkopelaajia, joten tällä kaudella viheriöillä nähdään varsin uudistunut porilaisryhmä.

Joukkueen keski-ikä on 20 vuoden lieppeillä, mutta kokemustakin löytyy. Esimerkiksi hyökkäyspäässä viihtyvä Samu-Petteri Mäkelä debytoi seuran edustusjoukkueessa jo Veikkausliiga-kaudella 2004, ja on sittemmin paukutellut Jazzille kymmeniä maaleja eri sarjatasoilla. Nuoruuden voimaa edustaa muun muassa toisen polven jalkapalloilija Terry Ablade, joka on 16 vuoden iässä osoittanut taitonsa sekä miesten peleissä että Minihuuhkajissa.

Ensimmäiset kaksi ottelua ovat sujuneet Jazzin osalta mollivoittoisesti, sillä pistetili on yhä avaamatta. Sarjanousija Peimari United haki Porista 1-2-voiton, ja KäPa ryösti pisteet murskalukemin 1-6. Alkukankeuksista huolimatta Jazzia voi povata B-lohkon kärkisijoille, joten kolme pistettä ovat sunnuntaina kovan työn takana.