Edustus jatkaa voittojen tiellä

15.5.2017

Katsojia paikalla 227 äitienpäivästä huolimatta
Katsojia paikalla 227 äitienpäivästä huolimatta
FC Espoon Valdrin Rashica (selin), Jasin Assehnoun (taustalla) ja Santtu Toiviainen dominoivat keskikenttää
FC Espoon Valdrin Rashica (selin), Jasin Assehnoun (taustalla) ja Santtu Toiviainen dominoivat keskikenttää

FC Jazz taipui äitienpäivän jännitysnäytelmässä luvuin 2-1.

FC Espoo sai eilen sunnuntaina vieraakseen kauden heikohkosti aloittaneen FC Jazzin, joka osoittautui odotusten mukaisesti haastavaksi vastustajaksi. Kotijoukkue aloitti ottelun isännän elkein ja painostus palkittiin 13. minuutilla, kun Janne Paukkonen pääsi viimeistelemään pelivälineen lähietäisyydeltä sisään kulmapotkun jälkitilanteesta.

Ottelu eteni sittemmin tasaisissa merkeissä, ja porilaiset pääsivät tasoihin 28. minuutin kohdalla, kun Terry Ablade karkasi maalintekoon tuikaten pallon ohi Heikki Louhivaaran. Vain hetkeä aiemmin FC Espoo oli saanut jobinpostia, kun TamU-pelissä loistanut Samuli Heiska joutui jättämään kentän pohjevaivan takia.

Puoliajalle suunnattiin 1-1-lukemissa, ja samat numerot säilyivät tulostaululla jakson puoliväliin asti. Koko ottelun ajan alati vaarallisesti vasemmalla laidalla operoinut Jasin Assehnoun pääsi etenemään 16:n alueen sisään, ja porilaisten puolustaja joutui rikkomaan nuorukaista. Rangaistuspotkua asettui laukomaan pelin avausosuman iskenyt Paukkonen, mutta Jazzin veräjänvartija venyi upeasti vedon tielle. Hyökkääjä ei kuitenkaan erehtynyt reboundista, ja tuplasi kauden maalimääränsä sysäämällä pallon alakulmaan.

FC Espoon hallinnassa sujunut toinen puolikas sai käänteen 77. minuutilla, kun Oskar Lindholmille näytettiin keltaista korttia toisen kerran. Alivoimalla taistellut kotijoukkue pääsi yrittämään vastaiskuja useaan otteeseen, kun Jazz haki vimmatusti tasoitusmaalia. Yritykset eivät tuottaneet tulosta, mutta vieraatkaan eivät päässeet tolppaa lähemmäs, joten 2-1-johto säilyi loppuvihellykseen saakka.

Kauden toinen voitto lämmitti päävalmentaja Kalle Vassen mieltä, mutta kehitettävää ja pohdittavaa luonnollisesti löytyi myös.

- Aina jää hyvät fiilikset, kun kolme pistettä tulee. Peli ei ollut helppo varsinkaan punaisen kortin jälkeen, jouduimme taistelemaan loppuun asti. Saimme kuitenkin pidettyä vastustajan paikat aika vähissä, Vasse toteaa.

- Matsi oli tosi hyvin kontrollissa, sinällään ei ollut mitään hätää. Punainen vaikutti jollain tapaa, ja jouduimme puolustamaan sen jälkeen, mutta olisimme voineet pelata lopun paljon paremmin. Muutamassa tilanteessa pelaajat olivat liian innokkaita, eikä pää ollut ihan mukana.

Maalintekijä Paukkosen lisäksi Vasse listaa erityisiksi onnistujiksi vahvan ottelun pelanneet laiturit. Assehnoun sekä Valdrin Rashica pitivät porilaiset kiireisinä koko 90 minuutin ajan.

- He ovat erittäin hyviä yksi vastaan yksi -pelaajia varsinkin hyökkäyssuuntaan. Jasinin huikea yksilösuoritus ennen 2-1-maalia jäi ottelusta mieleen yksittäisenä suorituksena.

Kuvia ottelusta löytyy täältä ja täältä (kuvat Merkka Gould ja Teemu Levänen)

Edustus jatkaa sarjapelejä viikon päästä maanantaina, kun joukkue vierailee Oulunkylässä. Vastassa kello 18:30 alkavassa ottelussa on toistaiseksi FC Espoon tapaan tappioitta porskuttava KäPa.