Edustus matkaa Helsinkiin kasvattamaan voittoputkeaan

18.5.2017

Linus Salminen, Sinisten varakapteeni
Linus Salminen, Sinisten varakapteeni

KäPa – FC Espoo Oulunkylässä 22.5. 18:30

Kauden komeasti kahdella voitolla aloittanut edustus pääsee ensi maanantaina uuden haasteen eteen, kun kolmen ottelun jälkeen tappioitta jatkava Käpylän Pallo isännöi espoolaisia. EsPa:n sekä FC Jazzin päihittänyt KäPa jäi viime lauantain paikallisottelussa 1-1-tasapeliin FC Viikinkien kanssa, mutta komeilee seitsemällä pisteellään lohkon toisella sijalla.

Viime kaudella KäPa sijoittui tasaisen A-lohkon keskikastiin välttäen putoamisen kuudella pisteellä. Joukkue menetti sesongin jälkeen parhaan maalintekijänsä Aleksander Akbarin, kun Ykköseen noussut Gnistan hankki terävän kärkimiehen pelaajaoikeudet. Tähänkin kauteen nuorella ryhmällä lähtenyt Käpylän ylpeys on löytänyt Akbarille korvaajat Cherif Ndiayesta sekä Mustafa Mohamedista, jotka ovat tehneet alkukaudella yhteensä viisi osumaa.

Kasvattajaseurana valtakunnan aateliin kuuluvan KäPa:n edustusjoukkue on pelannut Kakkosta yhtäjaksoisesti kaudesta 2013. FC Espoon ryhmä kohtasi virallisessa ottelussa viimeksi elokuussa 2014, jolloin pisteet tasattiin luvuin 1-1.

Samaisella kaudella 19-vuotiaana Kakkosessa debytoinut Linus Salminen odottaa maanantain kohtaamisesta tiukkaa vääntöä. Salminen on tahkonnut tämän kauden molemmissa sarjapeleissä täydet minuutit, ja stuntannut loukkaantunutta Joni Saastamoista kapteenina.

- KäPa on ymmärtääkseni nuori ja taitava nippu. He ovat aloittaneet kauden hyvin, tasaista matsia venailen. Lähdemme peliin luottavaisin mielin, meillä on terve itseluottamus ja hyvät fiilikset.

Salmisen johtama puolustuslinja saattaa olla maanantaina kiireinen, sillä KäPa on osunut ensimmäisissä peleissä tolppien väliin keskimäärin kolme kertaa ottelussa.

- Puolustuspeli on toiminut tähän asti suht hyvin, siitä koko joukkueelle kiitos. Kun teemme nöyrästi duunia yhdessä koko jengin kanssa, pidämme KäPa:a vastaan maalin puhtaana ensi kertaa tällä kaudella. Vähän harmittaa, kun päästettyjä maaleja on tullut yksi per matsi, nyt nollaamme sitten KäPa:n, Salminen sanoo.

- Nyt on tullut aika nuoria kundeja puolustuslinjaan mukaan, ja kestää hetken, ennen kuin saamme tarvittavan selkeyden peliimme. Olen varma, että se alkaa löytyä pian.

FC Espoon pelaajapolun aina C-junioreista edustukseen asti kulkenut Salminen on kokenut ylpeyttä saadessaan kantaa kapteeninnauhaa sinipaidoissa.

- Olen tosiaan Kasiysi-ajoista asti pelannut seuran organisaatiossa, joten se on suuri kunnia. Varsinkin, kun omat joukkuekaverit ovat äänestäneet minut varakapteeniksi, on hienoa päästä viheriöille nauha kädessä. Se on tietenkin iso vastuu, että pystyy herättelemään jengiä tarpeen vaatiessa, mutta samalla iso kunnia.