FC Espoo kärsi kauden avaustappionsa KäPa:lle

23.5.2017

Edustus vahvistuu keskikenttämies Jaakko Lepolalla

Sarjakauden kahdella voitolla avannut edustus joutui eilen taipumaan sesongin niin ikään vahvasti aloittaneelle Käpylän Pallolle numeroin 3-0. KäPa:n maali-iloittelu alkoi 18. minuutilla, kun isäntien vapaapotkukuvio tuotti tulosta, ja Yassin Dauossi pääsi viimeistelemään avausosuman.

Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut lisämaaleja, mutta toinen jakso ei ollut ehtinyt vanheta kymmentä minuuttia, kun Antonio Inutile tuplasi isäntien johdon. Inutilen komea laukaus boksin ulkopuolelta meni vastustamattomasti verkon perukoille.

Vartti ennen loppua Murat Israpov iski espoolaisten arkkuun viimeisen niitin, ja 3-0-maali jäi myös ottelun viimeiseksi. Päävalmentaja Kalle Vasse ei selitellyt tappiota, vaan antoi tunnustusta vastustajalle.

- Eilinen ei ollut missään nimessä parasta peliämme, KäPa prässäsi hyvin ylhäältä tehden pelimme todella vaikeaksi. Kaikki maalit olisivat varmasti olleet estettävissä, mutta toisaalta KäPa ansaitsi voittonsa.

Kuvia ottelusta löytyy täältä (Teemu Levänen) ja täältä (Merkka Gould)


Jaakko Lepola liittyy Sinisiin loppukauden ajaksi

FC Espoo solmi viime viikolla loppukauden kestävän sopimuksen keskikenttäpelaaja Jaakko Lepolan kanssa. Veikkausliigaa kausina 2007-2012 tahkonnut Lepola tuo Vassen mukaan joukkueeseen kullanarvoista kokemusta.

- Muutin Suomeen reilut kolme viikkoa sitten, enkä ollut pitkään aikaan palloon koskenut. Juttelin Keisasen Teemun kanssa, joka sanoi Kalle Vassen valmentavan FC Espoossa. Tunnen Kallen entuudestaan, ja soitin hänelle kysyäkseni pääsisinkö treenaamaan, 27-vuotias Lepola kertoo.

Lepola asui viime vuodet Kööpenhaminassa sekä Malagassa. Tanskassa hän säilytti pallotuntumaansa pelaamalla alemmissa divisioonissa. Tämän takia miehen peliluvat ovat jäissä, ja hän pääsee tositoimiin vasta heinäkuussa kansainvälisen siirtoikkunan auettua.

Ennen siirtoaan FC Honkaan Lepola edusti junioritasolla Pohjois-Espoon Pontta. Seurayhteisön kasvatilla on vyöllään myös yksi peli FC Espoon edustusjoukkueessa, joten hän kuvailee leikillään tekevänsä paluun Sinisiin.

- Kävin pelaamassa yhden ottelun lainalla Hongasta, olisikohan ollut vuonna 2008. Se oli EIF:iä vastaan, ja päättyi 1-1, Lepola muistelee.

Edustuksen nykyistä menoa Lepola luonnehtii positiiviseen sävyyn. Seuran omien kasvattien saama vastuu on hänen mieleensä.

- Se on erittäin hyvä juttu. Aluksi kuvittelin, että tuntisin joukkueesta enemmän ihmisiä, mutta enhän minä tuntenut oikein yhtään ketään. Saastamoisen Jonin tunsin, aika nuori joukkue täynnä omia junnuja, mikäs sen parempaa. Kiva itsekin espoolaisena tulla espoolaiseen joukkueeseen.

Lepola nousi kaudella 2007 Hongan liigarinkiin nuorena poikana. Nyt hän on uudessa joukkueessaan kokeneempaa kaartia, ja toivoo voivansa auttaa FC Espoon nuorukaisia samalla tavalla, kuin Hongan konkarit häntä.

- Toivon ja uskon, että minulla on jotain annettavaa heille. Kallen kanssa puhuimmekin, että mikäli paikkani eivät kestä, minusta voisi olla joka tapauksessa jotain hyötyä nuorille, että urat etenisivät. Siinä on kuitenkin monta pelaajaa, jolla on tavoitteita korkeammilla tasoilla, Lepola toteaa.

Tervetuloa FC Espooseen, Jaakko!