Edustus pelaa tärkeistä pisteistä perjantaina

15.6.2017

FC Espoo - NuPS Leppävaarassa 16.6. 18:30

Viime lauantaina tappion katkeraa kalkkia maistanut FC Espoo pyrkii katkaisemaan voittomien otteluiden putkensa huomenna perjantaina. Janne Paukkosen 0-1-maali näytti vielä loppuhetkillä riittävän voittoon asti Tammelan illassa, mutta sarjakärki TPV osui kahdesti ottelun viimeisillä minuuteilla.

Seuraavaksi vastustajakseen edustus saa Nummelan Palloseuran, joka nousi Kakkoseen täksi kaudeksi. Kolmosen lohkonsa ylivoimaisesti 18 pisteellä voittanut NuPS hävisi sesongilla vain kaksi ottelua, ja teki yhtä peliä kohti lähes kolme maalia.

Joukkueilta löytyy yhteistä historiaa lähivuosilta, ja espoolaisittain syksyn 2015 tapahtumat ovat muistoista unohtumattomimpia. Lohkovoitosta taistelleet joukkueet kohtasivat syyskuussa Leppävaarassa, ja NuPS oli vahvempi luvuin 0-2. Kabineteissa lukemat muuttuivat 0-3:een, ja näytti siltä, että NuPS marssii lohkovoittajana Kakkoseen.

Reilu viikko myöhemmin asetelma kuitenkin kääntyi päälaelleen, kun LoPa yllätti NuPS:n, ja lohkovoiton avaimet olivat yhtäkkiä FC Espoon käsissä. Lopulta joukkueiden välinen piste-ero oli vaivainen yksi, ja Sininen palasi Palloliiton sarjoihin.

NuPS on tällä hetkellä tasapisteissä FC Espoon kanssa, mutta punapaidat ovat pelanneet yhden ottelun enemmän. Jan Nybergin valmentama ryhmä koki viime viikonloppuna 0-1-tappion kärkipään KäPa:lle, mutta on yllättänyt monet positiivisesti alkukaudella. Keskenäinen ottelu on molemmille joukkueille elintärkeä, sillä putoamisviivan alapuolelle on matkaa vain kolme pistettä.

Paikallinen seura on herättänyt Nummelassa suurta kiinnostusta keväällä, esimerkiksi Tampere Unitedia vastaan yleisömäärä oli komeat 560. Vahvan kotiedustuksen lisäksi äänekkäät kannattajat ovat käyneet ahkerasti vierasreissuilla, joten Leppävaaraankin voi odottaa perjantaina punapaitaisia kannattajia.