Vahva esitys kotikentällä katkaisi edustuksen voitottomien otteluiden putken

17.6.2017

Bledar Kelmendi iski kaksi ensimmäistä osumaansa edustusjoukkueessa.

"Kuuden pisteen ottelu" FC Espoon ja NuPS:n välillä eilen perjantaina tarjosi runsaasti jännitystä reilulle 200 katsojalle. Kotijoukkue sai taisteluun salama-alun, kun Heikki Louhivaara käynnisti vastaiskun, Janne Paukkonen teki pitkän juoksun syöttäen boksissa Bledar Kelmendille, joka sai jo neljännellä minuutilla viimeistellä illan avausmaalin lähietäisyydeltä.

Hyvällä jalalla peliin lähtenyt FC Espoo oli viitisen minuuttia myöhemmin tuplata johtonsa, kun vasemmalla laidalla erinomaisesti pelannut Jasin Assehnoun tarjoili Paukkoselle loistopaikan, mutta NuPS-kassari Anilton Cruz venyi mainioon pelastukseen. Cruz oli muutenkin työllistettynä ensimmäisen parikymppisen aikana, mutta pystyi estämään lisäosumien synnyn.

Vieraiden ensimmäinen todellinen maalipaikka tuli 35. minuutin kohdalla, kun pallo pyöri vaarallisesti maalin välittömässä läheisyydessä, mutta peliväline saatiin siivottua pois ajoissa. Minuuttia myöhemmin pallo pistettiin samassa päädyssä täplälle kotijoukkueen rikkeen jälkeen.

Kaarle Glad asettautui antamaan rangaistuspotkua, mutta Louhivaara nollasi NuPS-kapteenin torjumalla kovan laukauksen alanurkasta kulmapotkuksi. NuPS:n painostus tuotti lopulta tulosta 39. minuutilla, kun ilkeästi pomppinutta sivuvapaapotkua ei kyetty purkamaan, ja Veikko Paananen survoi vieraille tasoituksen.

Toinen jakso oli ehtinyt vanhentua viiden minuutin ajan, kun FC Espoo pääsi puolestaan rangaistuspilkulle NuPS-pakin rikottua Assehnounia. Paukkonen epäonnistui ensimmäisellä yrityksellään, mutta rankkari uusittiin - mies sijoitti pallon voimalla keskelle, ja hänen kauden neljäs sarjamaalinsa näki päivänvalon.

Tunnin kohdalla Kelmendi lisäsi isäntien johtoa komella viimeistelyllään kulmapotkun jälkitilanteen päätteeksi. Hyökkääjä oli päässyt hetkeä aiemmin nauttimaan kärkiparinsa Paukkosen tarjoilusta, mutta tällöin Cruz veti pidemmän korren. Tällä kertaa hyvin pelannut veräjänvartija oli kuitenkin voimaton, ja tulostaululla komeili lukemat 3-1.

NuPS ei lamaantunut takaiskusta, vaan haki tasoitusta vimmatusti. Louhivaaran loistava venytys Viktor Limnellin kutiin kimmotti pallon tolppaan 66. minuutilla, ja kahden rysän johto säilyi. Tolpat kolisivat myös kotvan verran myöhemmin, kun vuorostaan ylärima pelasti isännät.

Kiri hyytyi loppua kohden, eikä FC Espoolla ollut suurempaa hätää viimeisen vartin aikana, ja arvokkaat kolme pistettä jäivät Leppävaaraan. Seuraava kotiottelu pelataan jo keskiviikkona, kun SalPa vierailee toistamiseen Espoossa.