Kahden vieraspelin viikko käynnistyy reissulla Poriin

27.6.2017

MuSa - FC Espoo Musan kentällä 27.6. 19:00

Ennen juhannusta 1-3-kotitappion SalPa:lle kärsinyt edustus lähtee tänään hakemaan kauden toista vierasvoittoaan. Toukokuussa komeasti FC Jazzin Leppävaarassa kaatanut Sininen ottaa tällä kertaa mittaa toisesta porilaisjoukkueesta, Musan Salamasta. Sarjataulukossa viimeisen säilyjän paikalla keikkuva FC Espoo lähtee matkaan mielessään kolme pistettä.

MuSa pelasi vielä viime kaudella pohjois-suomalaisista joukkueista koostuvassa C-lohkossa, ja menestyi siellä kiitettävästi, vaikka kausi päättyi lopulta suureen pettymykseen. Lohkokakkosena joukkue pääsi nousukarsintaan, ja MuSa voitti kotiottelunsa yli 1600:n katsojan edessä, mutta Gnistan toisti tempun Oulunkylässä ja nousi Ykköseen rangaistuspotkujen päätteeksi.

Täksi kaudeksi B-lohkoon siirtynyt Länsi-Porista ponnistava seura onnistui pitämään joukkueen rungon hyvin kasassa, ja sai lisäksi paikalliskilpailija Jazzin riveistä täsmävahvistuksia. Viime kauden ykköspyssy, 12 maalia tehtaillut Sami Rantala, on jatkanut tänä keväänä siihen mihin jäi, ja johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä neljällä osumallaan. Piikkipaikan jakaa niin ikään MuSa:ssa useamman kauden ajan vaikuttanut hyökkääjä Niko Vainionpää.

Viisi pistettä sarjakärki KäPa:a perässä oleva MuSa ei ole onnistunut tekemään viimeiseen reiluun 200 minuuttiin maalia, ja kaksi viimeistä peliä ovat tuoneet vain yhden pisteen. Tätä ennen joukkueen hyökkäys vaikutti suorastaan pitelemättömältä, mutta tasainen B-lohko on tarjonnut runsaasti yllätyksiä. 

Edustuksen ottelut jatkuvat heti lauantaina kauden ensimmäisellä Espoon derbyllä, joka pelataan tällä kertaa Matinkylässä.