TPV saapuu Leppävaaraan Espoo-päivän ottelussa - peliin vapaa pääsy

25.8.2017

FC Espoo - TPV Leppävaarassa 26.8. 17:00

Viime lauantaina BK-46:lle vieraissa numeroin 1-0 taipunut FC Espoo palaa pienen tauon jälkeen Leppävaaraan. Vieraakseen Sininen saa yhä noususta taistelevan TPV:n.

TPV aloitti sesongin vahvasti seitsemällä tappiottomalla ottelulla, mutta niitä seuranneet häviöt muille kärkipään joukkueille ovat laskeneet tamperelaisten osakkeita B-lohkossa. Eroa piikkipaikalla porskuttavaan SalPaan on tällä hetkellä kuusi pistettä, joten lohkovoitto on TPV:lle yhä realistinen tavoite.

FC Espoo sekä TPV kohtasivat Tammelassa 10. kesäkuuta, jolloin kotijoukkue nappasi täyden pistepotin. Pinnat olivat vahvasti matkalla Espooseen Janne Paukkosen maalilla, mutta TPV käänsi ottelun edukseen loppuhetkien aikana: ensiksi joukkueen sisäistä maalipörssiä johtava Waltteri Riihimäki tasoitti 88. minuutin kohdalla, ja Jari Nikkilä niittasi loppulukemat lisäajalla.

Edustuksen vastuuvalmentajana tällä viikolla aloittanut Ilir Zeneli tietää, millainen joukkue hänen suojateillaan on vastassa lauantaina.

- TPV on hyvä sekä teknisesti että taktisesti. Meidän on kyettävä rikkomaan heidän pelinrakenteluaan, ja saatava pelikontrolli itsellemme, Zeneli arvioi.

Viime vuonna seuran A-juniorien valmentamisen aloittanut Zeneli lähtee loppukauteen luottavaisin mielin. Hän toteaa, että vain tuloksilla on väliä.

- Totta kai tässä on omat haasteensa, mutta olen hyvillä fiiliksillä. Olemme harjoitelleet alaisuudessani vasta kerran, ja tänään on vielä valmistavat harjoitukset, joten kaikkia asioita ei ehdi saada perille. Se vaatisi aikaa, jota meillä ei ole hirveästi, joten meidän on karsittava ylimääräistä pois.

FC Espoon uusi hankinta Arber Istrefi tehnee lauantaina paluun Leppävaaran stadionille. Viimeksi kaudella 2011 FC Espoota edustanut Istrefi on pelannut sittemmin muun muassa EIF:n paidassa, ja viimeksi mies nähtiin jalkapallokentillä Kolmosen EPS:in riveissä tällä kaudella.

- Tosi hyvät fiilikset palata FC Espoon miehistöön, odotan innolla ensimmäistä kotipeliä Leppävaarassa. Pelasin viimeksi siellä, kun olimme Ykkösessä. Oli helppo tulla tuttuun ympäristöön, Istrefi kertoo.

Hän paljastaa, että mainiota debyyttikautta Sinisissä pelaava Valdrin Rashica houkutteli ystäväänsä joukkueeseen. Loppukauden tavoite on Istrefille selkeä.

- Ensimmäinen tavoite on, että säilymme Kakkosessa. Haluan auttaa itse joukkuetta omalla panoksellani toteuttamaan tavoitteen. 

Parkettien puolella Istrefi on menestynyt viime vuosina hienosti - mainiot esitykset Futsal-Liigassa ovat avanneet miehelle tien maajoukkuerinkiin. SoVo Futsalissa palloileva Istrefi valittiin maajoukkueen mukaan, kun Suomi matkaa syyskuun alussa Kroatiaan.

Ottelu on yksi Espoo-päivän tapahtumista, ja sisäänpääsy on täten kaikille ilmainen. Naisten edustusjoukkueen buffet palvelee stadionin ulkopuolella sekä ottelua ennen että sen aikana.

Tervetuloa!