Edustus sai revanssin FC Viikingeistä

14.1.2018

Junioripitoinen FC Espoo esiintyi vakuuttavasti Laaksolahden hallissa.

FC Espoo ja FC Viikingit kohtasivat toiseen kertaan tänä talvena, kun edustus isännöi itähelsinkiläisiä eilen lauantaina. Joulukuun harjoitusottelussa Viikinkiryhmä oli vahvempi lukemin 2-0, mutta kamppailu oli hyvin tasainen.

Sininen sai eiliseen otteluun salama-alun, kun peli oli vanhentunut reilut viisi minuuttia. Altin Zeqiri haastoi laidalta ja laukoi terävästi, maalivahti torjui pallon Teemu Kosken eteen, ja hän sysäsi pelivälineen verkkoon.

Seuraavaa osumaa ei tarvinnut kovin kauaa odotella: vartin kohdalla Sami Stam vapautti testimies Doni Islamin erinomaisella läpisyötöllä, ja Islami viimeisteli varmasti 2-0:aan. Hyökkääjä oli lähellä lisätä johtoa pari minuuttia myöhemmin, mutta tolppa pelasti vieraat.

Viikingit heräsi toisen maalin jälkeen taisteluun, mutta FC Espoo puolusti tiiviisti. Kavennus kuitenkin syntyi juuri ennen taukoa, kun Sinistä joulukuussakin rankaissut Samir Bouroussi sai liikaa tilaa laukaukselleen.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen kannalta murheellisesti, kun keskikentältä lähtenyt, maalivahdille tarkoitettu, syöttö pysähtyi Viikkareiden Simon Thurlingiin. Hän ei erehtynyt läpiajosta, ja tilanne oli tasan.

Tasaisesti jatkunut peli kääntyi tunnin kohdalla kotijoukkueelle, kun Bledar Kelmendi survoi pallon maaliin kulmapotkun jälkitilanteesta. Kummallakin joukkueella oli ottelun loppupuoliskolla omat paikkansa, mutta Kelmendin 3-2-maali jäi illan viimeiseksi.

"Kun vertaa joulukuun peliin, tuloskin puhuu puolestaan."

Päävalmentaja Ilir Zeneli oli joulukuun harjoitusottelun tapaan hyvillä mielin suojattiensa esityksestä. 

- Pelissä oli erittäin hyvää tekemistä, ja olen todella tyytyväinen. Meidän tulee vielä nostaa yksilöiden tasoa, sitä kautta saamme joukkueen tasoa ylemmäs.

Zeneli on mielissään siitä, että harjoitellut asiat ovat näkyneet otteluissa. Tällä viikolla teemana on ollut puolustus, ja se sujui eilen pääasiassa mainiosti.

- Vaikka vastustaja tekikin kaksi maalia, toinen tuli nukahduksesta ja toisessa syötimme heidät itse läpiajoon. Muuten meillä ei ollut kuitenkaan mitään hätää koko ottelun ajan, kykenimme ottamaan heiltä aseet pois, Zeneli pohtii.

- Kun vertaa joulukuun peliin, tuloskin puhuu puolestaan. Joukkueen määrätietoisuus on parantunut selkeästi. Viikinkien pelitapa oli nyt tiedossamme, ja vaikka heillä oli erilainen ryhmitys, peli-identiteetti on aika samanlainen. 

Kaikki kentällä käyneet olivat muutamaa pelaajaa lukuun ottamatta A-juniori-ikäisiä. Vanhempaa kaartia edusti ensimmäistä kertaa tänä talvena kapteeni Joni Saastamoinen, joka johti keskikenttää reilun tunnin ajan.

- "Lelulla" on vasta muutamat harjoitukset alla, kuin myös Heinosen Rikulla. Parilla muullakin pelaajalla oli alla yli kuukauden tauko, se huomioiden suunta on pelillisesti hyvä. Olemme kuitenkin vasta alkutalvessa, ja meillä on yhä monia teemoja, joita tulee käydä läpi.