FC Espoon asialla – Riku Heinonen raataa toimistossa ja keskikentällä

22.1.2018


FC Espoo kuuluu Suomen suurimpiin seurayhteisöihin liikuttaen viikoittain tuhansia nuoria. Tässä juttusarjassa esittelemme seuran työntekijöitä, jotka ovat toiminnan takana.

Järvenpääläislähtöinen Riku Heinonen liittyi FC Espoon suureen jalkapalloperheeseen pari viikkoa sitten. Veikkausliigasta ja Ykkösestä tuttu, muun muassa MyPa:a, PK-35 Vantaata ja viimeisimpänä EIF:iä edustanut, Heinonen aloitti 8. tammikuuta työskentelyn seuran kehityspäällikkönä.

- PK-35:ssä pelatessani aloitin urheilujohtamisen opiskelun. Opiskelin Jalkapallon Pelaajayhdistyksen yhteistyökoulussa Tanskassa, ja valmistuin lopullisesti viime viikolla, Heinonen kertoo.

Useat suomalaiset ammattilaisjalkapalloilijat, kuten maajoukkuelegenda Mikael Forssell, ovat opiskelleet viime vuosina samassa opinahjossa. Kolme ja puoli vuotta kestänyt koulutus päättyi Heinosen osalta perjantaina opponointiin, josta mies sai mainion arvosanan.

- Työnkuvani FC Espoossa tulee keskittymään seuran kehittämisen: meillä on kentällä tapahtuvassa toiminnassa iso liuta ammatti-ihmisiä töissä lasten ja nuorten kanssa. Minun roolini on olla hankkimassa resursseja, joilla pystymme menemään kohti huippua, Heinonen toteaa.

- Puhumme aluksi kansallisesta huipusta. Meidän tulee muistaa, että kansainvälisellä huipulla resurssien tarve on jo räjähdysmäisen suuri.

Heinonen odottaa innolla, että näkee oman työn tuloksia ja saa asioita tapahtumaan. Hän haluaa pystyä tarjoamaan seuran valmentajille työkaluja heidän toimintaansa.

- Sitä kautta, kun seura kehittyy ja saavuttaa tavoitteitaan, meiltä tulee löytymään uusia huipulle lähteviä jalkapalloilijoita.

Erinomainen ensivaikutelma seurasta

Heinonen on ollut tyytyväinen siitä, kuinka hänet on otettu vastaan seurassa. Hän on viihtynyt ensimmäisten viikkojen aikana hyvin, mutta toteaa samaan hengenvetoon, että hommia riittää valtavasti.

Siistien sisätöiden lisäksi Heinonen pääsee paiskimaan töitä kentällä: pelaajana hän tuo miesten edustusjoukkueen keskikentälle tarvittavaa rutiinia. Ensimmäisten harjoituspelien jälkeen Heinonen on saanut käsityksen ryhmän tilanteesta, ja odottaa paljon tulevalta sesongilta.

- Minulla on luottavaiset fiilikset edustuksen kautta silmällä pitäen, ja uskon menestykseemme. Meillä on nuori joukkue, ja odotan pystyväni tuomaan mukanani kokemusta.

Seurayhteisön jäsenille ja heidän taustajoukoilleen Heinonen lähettää seuraavia terveisiä:

- FC Espoon seurayhteisö on suuri ja tiivis organisaatio, jossa on hyvä olla mukana. Täällä on tehty pitkään hyvää työtä, ja tavoitteenani on olla mukana kehittämässä toimintaa entistä paremmalle tasolle.