Viljami Sinisalo kipparoi U17-maajoukkuetta Minskissä

30.1.2018


Juho Suuperko toimi turnauksessa maajoukkueen videoanalyytikkona.

FC Espoon 16-vuotias maalivahtilupaus Viljami Sinisalo kotiutui eilen maanantaina Suomeen vietettyään kymmenen päivää maajoukkueen mukana Development Cupissa. Valko-Venäjän Minskissä pelattu 12 joukkueen turnaus toimi U17-maajoukkueen kenraaliharjoituksena maaliskuussa pelattavaa EM-jatkokarsintaa varten.

Sinisalo pelasi lohkovaiheessa Belgiaa sekä Valko-Venäjää vastaan sekä sijoitusottelussa Kazakstania vastaan. Belgia- ja Valko-Venäjä-peleissä Minihuuhkajat joutui taipumaan, mutta Kazakstan kaatui päätösottelussa numeroin 1-3.

- Fiilikset turnauksesta jäivät vähän huonoiksi, koska tulokset olivat heikkoja. Pelissä oli kuitenkin taas paljon positiivista, vaikka se voi kotikatsomoon joskus heikolta näyttääkin. Päästiin taas pelaamaan yhdessä, kehittämään meidän omaa peliämme sekä kokeilemaan uusia pelitapoja karsintoja ajatellen, Sinisalo toteaa.

Veräjänvartija oli jokaisessa pelaamassaan ottelussa Suomen kapteeni, ja vastuu ilahdutti häntä.

- Kapteenina olo on mulle henkilökohtaisesti iso asia. Se on upeaa saada kantaa kapteenin nauhaa, vaikka kyse ei olekaan mistään A-maajoukkueesta. Mielestäni nauha osoittaa luottamusta minua kohden. Koen itseni johtajatyypiksi kentällä ja sen ulkopuolella, ja uskon sen vaikuttavan suuresti siihen, että saan kantaa nauhaa.


U17-maajoukkueen taival kohti kesän EM-lopputurnausta jatkuu maaliskuun jatkokarsintaturnauksen merkeissä. Suomi kohtaa Portugalin turnauksessa isäntämaan lisäksi Sveitsin sekä Slovakian. 

Sinisalo kertoo, että maajoukkueella on luonnollisesti vain yksi päämäärä: jatkopaikka. Englannissa toukokuussa pelattaviin EM-kisoihin etenevät lohkovoittajat ja seitsemän parasta lohkokakkosta.

- Lohko on kova. Uskon kuitenkin meidän mahdollisuuksiimme, sillä meillä on kaikin puolin hyvä joukkue kasassa. Oma tavoite on yksinkertaisesti pelata niin hyvin kuin mahdollista, ja auttaa joukkuetta toteuttamaan meidän kaikkien unelmamme EM-lopputurnauksesta.