A-pojat valmiina SM-karsinnan kotiavaukseen

10.2.2018

FC Espoo - FC Viikingit lauantaina 10.2. kello 19:30 Kauniaisten Volkswagen Centerissä

ASM-karsinnan A-lohkon pelejä jatketaan tänä lauantaina täyden kierroksen merkeissä. Kymmenen joukkueen sarja potkaistiin käyntiin kaksi viikkoa sitten, jolloin Sininen kärsi 2-1-tappion PK-35:n vieraana.

Päävalmentaja Markus Lahtinen kertoo, että joukkueen ringissä on noin tällä hetkellä noin 30 pelaajaa. Esimerkiksi tiistain harjoituksissa osallistujamäärä oli 26, joten taistelu pelipaikoista on kovaa.

- On positiivista, että lähes kaikki pelaajamme ovat olleet aiemmin FC Espoossa, joten menemme pitkälti ”omilla pojilla”. On ollut myös hienoa huomata, että B-junioreista A:han nousseet jätkät ovat todella vastanneet huutoon, ja osoittaneet pystyvänsä pelata tällä tasolla, ”Maga” toteaa.

- Harjoitusolosuhteemme ovat olleet pre-seasonin aikana hyvin vaihtelevat, sillä olemme joutuneet perumaan treenejämme lumisateiden takia. Loukkaantumisia on ollut jonkin verran, mutta ryhmässä on hyvä pössis ja materiaali on laaja.

Lokakuun puolivälistä harjoitellut joukkue on hitsautunut yhteen hyvin. Lahtinen huomauttaa, että A- ja B-ikäisille junioreille kaudet ovat paljon pidempiä kuin monille aikuisten joukkueille.

- Hyviäkin puolia on: kaikki pelaajat saavat varmasti mahdollisuuden näyttää taitonsa joukkueessa.

Viikingit-otteluun Sininen lähtee selvin tavoittein - paluu voittojen tielle on ainoa päämäärä.

- Kolme pinnaa otetaan. Pojat ovat harjoitelleet tällä viikolla hyvällä mielellä. Kilpailu on kovaa, ja kaikki ovat sitoutuneet tähän.