FC Espoon asialla - Joni Saastamoisen elämä pyörii jalkapallon ympärillä

1.3.2018

Kuva: Merkka Gould
Kuva: Merkka Gould

FC Espoo kuuluu Suomen suurimpiin seurayhteisöihin liikuttaen viikoittain tuhansia nuoria. Tässä juttusarjassa esittelemme seuran työntekijöitä, jotka ovat toiminnan takana.

Viime kausien ajan miesten edustuksen johtaviin pelaajiin lukeutunut Joni Saastamoinen pukee tälläkin kaudella päälleen sinisen pelipaidan sekä kapteeninnauhan. "Lelu" on vuosien varrella saanut roolia myös seuran valmennuspuolella ja tehnyt täten intohimostaan ammatin. 

Lohjan Pallon kasvatti päätyi FC Espooseen neljä vuotta sitten vietettyään muutaman kauden Karjaalla. Joonas Siikala, joukkuetoveri BK-46:sta, oli siirtynyt Siniseen ja suositteli Lelua vierailemaan harjoituksissa. 

- Sille tielle sitten jäin. Toisella kaudellani FC Espoossa minua rupesi kiinnostamaan valmennus. Olin tehnyt aiemmin myyntitöitä, mutta kesälomareissulla aloin tosissani pohtia koutsijuttuja. Laitoin viestiä Laitilan Tommille, ja sovimme istuvamme reissun jälkeen alas.

Laitila näki Lelussa ominaisuuksia, jotka tekivät hänestä sopivan henkilön toimimaan seurassa myös kentän ulkopuolella. Osapuolet pääsivät nopeasti sopimukseen, ja Lelulle löytyi sopiva joukkue.

- Nykyään vastaan koko B-tyttöjen ikäluokasta ja toimin ykkösjoukkueen vastuuvalmentajana. Lisäksi toimin talenttivalmentajana vuosina 2003-06 syntyneille tytöille.

Jalkapalloilun sekä valmentamisen ohella Lelu opiskelee Kisakalliossa liikunnanohjaajaksi. Opintoja on jäljellä vielä muutaman kuukauden ajan.

Luottavaisin mielin kohti kauden alkua

Miesten edustus on aloittanut JäPS:n talvisarjan erinomaisesti, ja lähtökohdat parin kuukauden päässä siintävälle Kakkosen avauskierrokselle ovat mainiot.

Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt kapteeni on saanut talvikaudella mukavasti pelituntumaa ja uskoo joukkueensa menestykseen tulevalla kaudella.

- Tämän kauden edustusjoukkue on luultavasti nuorin ja pallollisesti taitavin FC Espoo, jossa olen ollut mukana. Tämä on todella hyvin valmennettu ryhmä, Lelu kehuu.

- Kaikki pelaajat ovat todella vastaanottavaisia. He pystyvät toteuttamaan enemmän kuin hyvin sen, miten haluamme pelata. Kiva nähdä, miten nuoret jätkät menevät eteenpäin.