HIFK/2 kaatui selvästi - miesten edustus talvisarjan voittoon

15.4.2018


Sininen voitti kuusi seitsemästä ottelustaan.

Miesten edustus pelasi eilen lauantaina viimeisen talvisarjapelinsä ja kohtasi siinä HIFK/2:n. Kakkoseen syksyllä noussut HIFK oli aiemmin kaatanut muun muassa KäPa:n ja JäPS:n, mutta helsinkiläisistä ei ollut vastusta Siniselle.

Selviin 4-0-lukemiin päättyneen ottelun maaleista vastasivat Samuli HeiskaJasin Assehnoun sekä kahdesti osunut Valdrin Rashica. "Spige" ja "Vallu" iskivät talvisarjassa yhteensä 15 rysää.

- Kokeilimme vähän erilaista pelitapaa ja kontrolloimme pelitapahtumia aivan täysin. Puolustuspelimme toimi erittäin hyvin sekä tiiviisti ja taktinen kurinalaisuutemme oli todella hyvällä pohjalla, päävalmentaja Ilir Zeneli sanoo.

- Etenkin Jasinin ja Altinin (Zeqiri) puolustuspelaaminen oli hyvin korkealla tasolla. 

HIFK sai ottelussa puolittaisia paikkoja, mutta huipputontteja ei juuri syntynyt. Sinisellä oli sen sijaan saumat iskeä taululle tylymmätkin lukemat.

Kehut talvisarjalle

Tammikuussa alkanut JäPS:n talvisarja tarjosi osallistujille hyvät puitteet pelata harjoituspelejä läpi kevään. Ottelut Kakkosen ja Kolmosen joukkueita vastaan olivat hyviä testejä ennen sarjakauden alkua.

- Hienoa, että on tällainen talvisarja, missä on kilpailua ja jaetaan pisteitä. Tällainen tasapainottaa pitkää talvea ja ansaitsisi enemmän arvostusta, Zeneli toteaa.

- Itse paransimme peliä koko ajan. Turnaus oli meille kokonaisvaltaisesti hyvä: saimme eniten pisteitä, päästimme vähiten maaleja (7) ja teimme toiseksi eniten maaleja (25) kaikista joukkueista.

Talvisarjajoukkueista BK-46, HIFK/2 ja KäPa pelaavat FC Espoon kanssa Kakkosen B-lohkossa. Zenelin mukaan hän sai hyvän kuvan siitä, millaisia vastuksia sarjassa on tulossa.

- BK ja KäPa tulevat varmasti vahvistumaan vielä ennen kauden alkua. Molemmat olivat erittäin teknisiä ja taitavia joukkueita. Sarjassa on muitakin kovia joukkueita, ja uskon, että lohkostamme tulee hyvin tasainen. 

Sinisen viimeinen harjoitusottelu ennen sarjakauden alkua pelataan perjantaina 20. huhtikuuta Tampereella. Tampere United isännöi edustusta kello 19:45.