FC Espoon maalivahdit loistivat huhtikuun maajoukkuekomennuksilla

2.5.2018

Ahlblad B-poikien maalilla viime syksynä.
Ahlblad B-poikien maalilla viime syksynä.

Mathias Ahlblad vahti U15- ja Matias Niemelä U16-maajoukkueen maalia.

FC Espoon maalivahtilupaus Mathias Ahlblad kutsuttiin taannoin mukaan vuonna 2003 syntyneiden ensimmäiseen maajoukkueturnaukseen. Kutsu Slovakiassa huhtikuun puolivälissä pelattuun turnaukseen oli nuorukaiselle palkinto hyvästä työstä. 

- Olen treenannut hyvin ja kovaa (Marko) Frantsin sekä muiden veskareiden kanssa ja koin onnistuneeni hyvin majuleirillä sekä aluejoukkueen kanssa pelatussa ottelussa Viroa vastaan. Kutsu ei siten sinänsä tullut yllätyksenä, Ahlblad toteaa.

Ahlblad pääsi tolppien väliin 5-2-tappiossa Unkaria ja 3-2-voitossa Slovakiaa vastaan ja kantoi jälkimmäisessä ottelussa kapteeninnauhaa. Unkari-ottelun jälkeen päävalmentaja Erkka V. Lehtola totesi Ahlbladin olleen joukkueen parhaimpia.

- Pelaaminen tuntui mahtavalta ja oli suuri kunnia saada kantaa kapteeninnauhaa. Varsinkin ensimmäinen peli oli minun osaltani hyvä ja oli todella hienoa päästä pelaamaan maaottelut. Hyvä fiilis jäi, Ahlblad iloitsee. 

- Tavoitteenani majussa on ykkösveskarin paikka ja saada paljon pelejä alle. FC Espoossa taivotteenani on kehittyä mahdollisimman paljon ja niin ikään saada pelata paljon.

Myös Niemelälle kehut valmennukselta

Matias Niemelän U16-maajoukkue isännöi kovatasoisia vieraita Eerikkilässä 25.-30. huhtikuuta. Niemelä pelasi UEFA Development -turnauksen avausottelussa nollapelin, kun Suomi ja Ukraina päätyivät maalittomaan lopputulokseen. Ukraina voitti ottelun jälkeen suoritetun rangaistuspotkukilpailun luvuin 1-3. Lehtola nosi Palloliiton raportissa Niemelän yhdeksi ottelun onnistujaksi.

Niemelä avasi Suomen maalilla myös Unkari-ottelussa, joka päättyi vieraiden 1-2-voittoon. Toisen puoliajan pelasi Lucas Bergström, joka hoiti torjuntavastuun myös Suomen 4-0-voittoon päättyneessä Kypros-ottelussa.

Alle 16-vuotiaiden seuraavat maajoukkuepelit pelataan kesäkuun lopussa, kun Liettua isännöi Baltic Cupia.