MuSa niukasti Sinistä vahvempi

6.5.2018


Porilaiset nappasivat kolmannen perättäisen 0-1-voiton FC Espoon kustannuksella.

Sinisen kotiavaus pelattiin erinomaisissa olosuhteissa Laaksolahden tekonurmella. Aurinkoinen sää houkutteli paikalle reilut parisataa silmäparia, jotka saivat nauttia viihdyttävästä ottelusta.

Kamppailu lähti käyntiin tasaisesti, ja kummallakin joukkueella oli paikkansa tehdä ottelun avausmaali. Virallisen debyyttinsä FC Espoossa tehnyt Matias Sauramaa venyi loistaviin pelastuksiin, mutta joutui antautumaan 22. minuutilla, kun MuSa:n Jesse Junnilan tarkka volley lensi verkon perukoille.

Maalin jälkeen kontrolli siirtyi täysin kotijoukkueelle, mutta pallonhallinnasta huolimatta Sininen ei pystynyt luomaan paljoa todellisia maalipaikkoja ensimmäisellä jaksolla.

Toisella puoliajalla peli jatkui varsin samanlaisena: FC Espoo hallitsi pelivälinettä, MuSa iski vastaiskuilla.

Loppua kohden FC Espoo sai muutaman erinomaisen sauman tasoittaa, mutta kaikki yritykset menivät niukasti ohi tai pysähtyivät MuSa-vahti Tomi Mikkelssoniin. Pisteet matkasivat täten Poriin 0-1-lukemin, aivan kuten kahdessa ottelussa viime kaudella.

"Pienestä kiinni"

Päävalmentaja Ilir Zeneli löysi ottelusta sekä myönteisiä että kielteisiä pointteja. Päällimmäisenä tunteena oli pettymys, sillä pistetilin avaaminen oli hyvin lähellä. 

- Pelillisesti ja taktisesti isot asiat ovat kunnossa, mutta pienissä asioissa meidän pitää skarpata. Meillä on nuori joukkue, mutta se ei ole tekosyy sille, ettemme reagoi tilanteisiin tarpeeksi nopeasti, Zeneli toteaa.

- Maalipaikoissa pitäisi onnistua paremmin ja peli-ilmeen tulisi olla rohkeampi. Nämä pelit ovat pienestä kiinni.

MuSa oli odotetun kova joukkue, ja joukkueen esityksestä huokui, että pelaajat olivat pelanneet kauan yhdessä. Pelitapa oli erittäin selkeä, ja joukkue pelasi kypsästi johtoasemassa.

- Mikäli olisimme onnistuneet maalinteossa, olisimme varmasti saaneet heidän pakkaansa enemmän auki. Johdossa he vetäytyivät aika paljon ja suojasivat maalin hyvin. Mutta kaikki kunnia heille, he ansaitsivat voiton. 

Ensi viikolla pelataan kauden ensimmäinen paikallisottelu, kun Sininen matkaa Kauniaisiin keskiviikkona 9. toukokuuta. Kakkoseen pudonnut GrIFK avasi eilen pistetilinsä tasapelillä FC Jazzin vieraana.

- Emme muuta peliämme taktisesti millään tavalla: luotamme omaan tekemiseemme. Olemme tehneet hyvin töitä, ja tiedämme miten haluamme pelata. Meidän pitää vain uskaltaa toteuttaa se kentällä.

Avaus:
Matias Sauramaa
Anton Londono (-> 53. Miikka Leinonen)
Riku Heinonen 
Viljami Isotalo (-> 66. Joel Lahtinen)
Jasin Assehnoun
Joni Saastamoinen
Altin Zeqiri (-> 74. Bledar Kelmendi)
Sami Stam
Kim Louhisto
Valdrin Rashica
Samuli Heiska

Penkillä:
Heikki Louhivaara
Marsad Vafaee
Santtu Toiviainen
Joel Järvelä