Sininen lähtee paikallispeliin avaamaan pistetiliä

8.5.2018


GrIFK - FC Espoo Kauniaisten keskuskentällä 9. toukokuuta kello 18:30

Hyvä taistelu loppuun asti ei tuonut FC Espoolle toivottua palkintoa lauantain sarja-avauksesta. MuSa oli jälleen tyly vieras ja haki kaikki kolme pistettä 0-1-voitolla. Haasteet jatkuvat heti keskiviikkona, kun GrIFK isännöi Sinistä.

Sinisen paidassa virallisen debyyttinsä pelannut Riku Heinonen oli yksi kotijoukkueen onnistujista. Hän lähtee Grani-matsiin hyvillä mielin, vaikka kausi alkoi tappiolla.  

- Ehkä näkyi, että se oli eka sarjapelimme. Siinä oli pientä hermostuneisuutta, jota harjoituspeleissä ei ole näkynyt. Muuten esitys oli aika tasapainoinen ja kurinalainen.

Heinonen luutii yleensä keskikentän keskustassa, eikä mies ole juurikaan pelannut keskuspuolustajana. MuSa-pelissä hän hoiti topparin tontin vallan mainiosti.

- Omasta tekemisestä jäi ihan hyvä fiilis. Toisella jaksolla pääsin keskikentälle käynnistelemään hyökkäyksiä, ja saimmekin aikaan jonkinlaista painetta.

23-vuotias Heinonen on nuoresta iästään huolimatta edustuksen kokeneempaa kaartia. Veikkausliigassa PK-35:ssa pelatessaan miehen ympärillä oli monta konkaria, mutta nyt hän saa toimia itse esimerkkinä nuorille pelaajille.

Heinonen sai opetella johtajan roolia jo viime kaudella EIF:n riveissä ja rooli on hänelle varsin mieluisa.

Keskiviikon vastustaja GrIFK on Heinoselle tuttu joukkue juuri viime kaudelta. Hän kohtasi Granin Ykkösessä kolmesti, ja joukkue oli aina vaikea voitettava.

- Grani on viimeiseen asti taisteleva joukkue, jonka runko on pysynyt varsin samana. Yhtenäinen jengi, jossa riittää laatua.

Granilla jälleen vahva nippu kasassa

Kakkoseen parin vuoden tauon jälkeen palannut Grani sai pidettyä riveissään viime kauden joukkueensa pelaajia. 

Uuden päävalmentajan, Mark Soutarin, komennossa kauteen lähtenyt joukkue aloitti tosipelit jo talvella, kun he pelasivat Suomen Cupin lohkovaiheessa. Viidestä ottelusta Veikkausliigan ja Ykkösen seuroja vastaan ei pisteitä irronnut, mutta Kakkosen FC Viikingit kaatui komeasti.

Lauantaina FC Jazzin vieraana pisteen hakenut joukkue kärsi ottelun alkupuolella takaiskumaalin, mutta tasoitti ottelun reilun tunnin kohdalla. Loppulukemat 1-1:een iski seuraikoni Jonas Britschgi.

Britschgin lisäksi vihreäpaitojen hyökkäystä tähdittää niin ikään Grani-legendoihin kuuluva Petter Meyer. Laatua riittää myös muilla pelipaikoilla muun muassa Langhoffin veljesten ja Janne Törmäsen muodossa.

FC Espoon seuraava kotiottelu pelataan Laaksolahdessa sunnuntaina 13. toukokuuta kello 18:30. Tervetuloa!