FC Espoon uusi yksilövalmennusohjelma aloitti toimintansa

9.5.2018

FC Espoon tulevaisuuden tähtiä ryhmäkuvassa
FC Espoon tulevaisuuden tähtiä ryhmäkuvassa

Ryhmässä mukana kahdeksan poika- ja seitsemän tyttöpelaajaa.

FC Espoon pelaajakehityspolku on ottanut merkittävän edistysaskeleen, kun seuran yksilövalmennusohjelma aloitti toimintansa eilen tiistaina. FC Espoo yhdessä espoolaiskoulujen kanssa järjestää motivoituneimmille pelaajille mahdollisuuden kokoontua kerran viikossa keskipäivän jälkeen harjoittelemaan seuran talenttivalmentajien, maalivahtivalmentajien ja fyysisen valmentajan johdolla.

 

Hanke tähtää FC Espoon vision – huippupelaajan kotiseura – mukaisesti pelaajan laadukkaan arjen vahvistamiseen, jossa pelaaja otetaan huomioon kokonaisvaltaisesti ja yksilöllisesti huipulle tähtäävällä polulla. Kun pelaajat kokoontuvat tiistaisin Leppävaaran urheilupuistossa, on heille tarjolla lounas ja aikaa koulutehtävien tekemiseen, sekä keskusteluihin seuran valmentajien kanssa. Harjoitusten jälkeen huolehditaan vielä tankkauksesta, jonka jälkeen lähdetään kotiin –ajoissa, jotta aikaa jää riittävästi myös muiden mielekkäiden asioiden ja koulutehtävien tekemiseen. Muina päivinä harjoittelu tapahtuu pelaajien osalta tutussa joukkueympäristössä.

 

Yksilövalmennuksen painopistealueita ovat urheilijaksi kasvaminen, yksilöllinen ohjelmointi, koulunkäynnin yhdistäminen huippu-urheiluun, yksilöllinen harjoitus ja yksilöllinen palaute. Lajiharjoittelussa painopisteenä on nimenomaan pelaajan yksilöllisten vahvuuksien ja heikkouksien kehittäminen. Myös pelaajien fyysistä kehitystä ja palautumista seurataan tarkasti sykemittareiden avulla ja FC Espoon fyysisen valmentajan Jukka Haaralan rakentaman harjoitusohjelman mukaan.

 

Valmennusryhmään on nyt nimetty kahdeksan poika- ja seitsemän tyttöpelaajaa eri FC Espoon ikäluokista. Ryhmän kokoa ja pelaajien kehittymistä seurataan puolen vuoden välein, jolloin myös uusien pelaajien on mahdollista nousta mukaan ryhmään. Lisäksi osana toimintaan kuuluu myös tapaamiset pelaajan perheen kanssa.

 

FC Espoon valmennusjohtaja Tommi Laitila on erittäin mielissään, kun yksilövalmennusohjelma pääsee vihdoin pitkän valmistelun jälkeen toden teolla käyntiin.

 

"Nyt julkaistu uusi FC Espoon yksilövalmennusohjelma on mahtava askel oikeaan suuntaan. Tämä osoittaa sen, että pitkäjänteisesti kehittämällä seuran toimintoja saadaan aikaiseksi erinomaisia kokonaisuuksia. Seuran hallitus teki ison investoinnin tulevaisuuteen ja näki, että meidän tulee ottaa seuraava askel yksilöllisessä pelaajakehityksessä visiomme mukaisesti. Olen todella tyytyväinen, että pääsemme työskentelemään loistavien pelaajiemme kanssa viikoittain ympäristössä, joka takaa heille entistäkin laadukkaamman arjen. Olen varma, että nyt ryhmään valitut pelaajat ovat myös 100% sitoutuneita työskentelyyn ja haluavat kehittää itseään huippu-urheilijoina niin paljon kuin mahdollista."

 

Ryhmän kuulumisista ja toiminnasta lisää jatkossa kotisivuilla sekä FC Espoon eri kanavissa.