Sininen isännöi sarjakärkeä sunnuntaina

12.5.2018


FC Espoo - KaaPo Laaksolahdessa 13. toukokuuta kello 18:30

Kauden toinen kotiottelu pelataan huomenna sunnuntaina. Vieraaksi Laaksolahteen saapuu kautensa kahdella voitolla aloittanut Kaarinan Pojat.  

Sinisen kokoonpanon ylimmällä oksalla kahdessa ensimmäisessä ottelussa viilettänyt Samuli Heiska jahtaa KaaPo-pelissä kauden ensimmäistä maaliaan. Heiska ehti olla talvella ja keväällä mukana kymmenessä harjoitusottelussa ja iski niissä kahdeksan maalia. 

Viime kauden aikana syntyi yhtä monta osumaa Kakkosessa, vaikka loukkaantumiset pitivät "Spigen" sivussa syksyn ratkaisupeleistä.

- Olen tällä hetkellä paremmassa fyysisessä kunnossa kuin aikoihin. Jalat ovat toimineet hyvin ja leikattu polvenikin tuntuu aika hyvältä. Harmi, etten ole vielä tehnyt maaleja, mutta uskon, että kohta alkaa osumaan, Heiska pohtii.

- Kahdesta ekasta pelistä on jäänyt tappioista huolimatta hyvät fiilikset. Olemme pelanneet hyvin ja meillä on oma pelitapamme, johon luotamme - se on toiminut, mutta nämä pelit ovat pienestä kiinni.

Seuraa B-juniori-ikäisestä asti edustanut Heiska on ollut edustuksen ringissä jo useamman kauden ajan, ja viime vuosina joukkueen ikärakenne on muuttunut varsin rajusti. Aiemmin ryhmän nuorimpiin kuulunut hyökkääjä on nyt yksi kokeneimmista pelaajista. 

- Pyrin olemaan esimerkkinä nuoremmille ja auttamaan junnujamme. Aikonani sain itse hyviä vinkkejä vanhemmilta pelaajiltamme. Tämä rooli sopii minulle hyvin, Heiska toteaa.

- Joukkueemme on nuori, ja monelle nämä ovat olleet ensimmäisiä pelejä Kakkosessa. Tulokset paranevat varmasti, kun saamme lisää kokemusta ja pelituntumaa.

Sarjanousija aloitti kauden komeasti

Viime syksyn päätteeksi Kolmosesta Kakkoseen noussut Kaarinan Pojat on aloittanut liiton sarjoissa vakuuttavasti. Tomi Kivikosken valmentama joukkue voitti ensimmäisessä ottelussaan niin ikään sarjaan nousseen HJS:n luvuin 1-2.

Torstaina KaaPo jatkoi voittojen tiellä - tällä kertaa kaatui lohkon kolmas sarjanousija HIFK/2. 4-2-maali-iloittelussa loistivat muun muassa poikamaajoukkueista tuttu, liigatasollakin debytoinut, Elias Mastokangas sekä viime kaudella Kolmosessa 15 kertaa tolppien väliin osunut Juho Salminen.

KaaPo pelasi Kakkosta edellisen kerran kaudella 2015. Tällöin joukkue jäi länsilohkon jumboksi. Ryhmän runko on säilynyt varsin hyvin viime kausina, ja joukkueessa pelaa yhä useita samoja kasvoja kuin kaudella 2015. Jukka-Pekka Tuomasen kaltaisten liigakonkarien lisäksi kaarinalaisten riveistä löytyy monia TPS:n ja FC Interin junioripolun läpikäyneitä lahjakkuuksia.

- Lähdemme peliin luottavaisin fiiliksin. Meillä on ollut huonoa tuuriakin, eikä pallo ole oikein pomppinut meille. Sunnuntaina tulee tulosta, Heiska lupaa.

Äidit pääsevät otteluun äitienpäivän kunniaksi ilmaiseksi. Lisäksi tarjoamme äideille kahvit, tervetuloa!