Tanja Sahla nauttii futisäitiydestä ja joukkueenjohtajuudesta

13.5.2018


Lasten riemunkiljahduksia ja ovien paukuttelua otteluiden jälkeen, kuskaamista harjoituksiin sekä loputtomasti tekonurmen purua ympäri kotia – kuulostaako tutulta, futisäidit? Äidit ovat futareille tärkeä voimavara, suuret kiitokset siitä!

Tanja Sahla liittyi Siniseen perheeseemme syksyllä 2017, kun hän ryhtyi juuri perustetun P06-joukkueen joukkuenjohtajaksi. Hänellä oli tehtävänkuvasta aiempaa kokemusta FC Espoon kasvattajaseura Pohjois-Espoon Ponnen väreistä.

- Tämä on ollut tuttua hommaa, mutta porukka on paljon isompi: meillä on ikäluokassamme 38 poikaa. Työtä riittää, mutta kyllä olen tästä tykännyt, Sahla kertoo.

- On hienoa olla osa lasten harrastusta ja nähdä heidät iloisina. Myös tyytyväisten vanhempien ja valmentajien kohtaaminen on palkitsevaa – mikäli minulle päin ei kuulu mitään, homma toimii hyvin. Näin se joukkueenjohtajalle menee.

Miko-poika edustaa FC Espoota 2006-ikäluokassa ja 6-vuotias Daniel on kasvattajaseura PEP:n poikia. Yksi Sahlan kolmesta vanhemmasta lapsesta on niin ikään pelannut PEP:n paidassa.

Tiedossa vilkas futiskesä

P06 ei lähde kesällä ulkomaille, mutta pelejä ja harjoituksia riittää silti yllin kyllin. Sarjasmatsien lisäksi osallistutaan FC Espoo Cupiin, Vantaa Cupiin sekä perinteiseen Helsinki Cupiin.

Sahlalla on työn alla yritys saada siirrettyä poikien harjoitukset aamupäiville – kun kesäloma alkaa, tämä helpottaisi lapsiperheiden arkea ja iltaisin jäisi aikaa myös perheelle. Yrityksen toteutumisesta ei ole vielä varmistusta, sillä kenttävuorojen siirtely aiheuttaa sille haasteensa.

- Se oli valmennuksen ehdotus, ja vanhemmat innoistuivat siitä välittömästi. Me äidit säästyisimme siltä mietinnältä, mitä pojat tekevät sillä aikaa, kun me olemme töissä. Olisi hienoa, mikäli pojat menisivät vielä treenien jälkeen lounastamaan valmennuksen kanssa kolme kertaa viikossa, Sahla sanoo.

- Sen jälkeen pojat voisivat jäädä Leppävaaraan viettämään aikaa yhdessä. Siellä on futiskentät, maauimalat ja muut aktiviteetit heidän käytössään. Viikot olisivat pojille melkein kuin kesäleirejä.

Muille futisäideille Sahla lähettää terveisiä sekä hyödyllisen vinkin:

- Hoidetaan me kotikasvatus ja annetaan valmentajien valmentaa kentällä. Kun yhdistämme nämä, uskon, että saamme upeita futareita!

FC Espoo toivottaa kaikille hyvää äitienpäivää!

”My mother thinks I am the best. And I was raised to always believe what my mother tells me”.
- Diego Maradona