Tappioton FC Jazz isännöi Sinistä

18.5.2018

Kuva: Merkka Gould
Kuva: Merkka Gould

FC Jazz - FC Espoo Porin Stadionilla 19. toukokuuta kello 17:00

Sininen saalisti kauden avauspisteensä viime sunnuntaina, kun KaaPo kaatui äitienpäivän trillerissä luvuin 4-3. Kahdessa ensimmäisessä taistossa vaihdosta kentälle tullut Bledar Kelmendi oli KaaPo:a vastaan ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ja kiitti vastuusta tekemällä 2-0-maalin.
 

- Kaikki vastustajamme ovat olleet hyviä ja vahvoja joukkueita. Olen iloinen, että sain kolmannessa ottelussa mahdollisuuden näyttää, mihin olen kyvykäs.

Muun muassa ASM-ottelut ovat vieneet Kelmendin Poriin useita kertoja. Hän tietää, millainen vastustaja Jazz tulee olemaan.

- Jazz on kokenut ja hyvä joukkue, vaikka vaarallinen S-P Mäkelä ei pelaa enää heidän riveissään. Lähdemme voittamaan toista ottelua hyvällä keskittymisellä ja intohimolla. Odotettavissa on kova taisto pisteistä, Kelmendi ennustelee. 

- Tämä on ensimmäinen pelimme nurmella tällä kaudella. Odotan innolla vähän erilaista tunnelmaa kuin tekonurmella ja toivon, että kenttä on loistokunnossa.

Jazzin kausi on alkanut duurivoittoisesti


Viime kaudella B-lohkossa kahdeksanneksi, pykälän Sinisen edelle, sijoittunut Jazz on aloittanut tämän kevään ottelut voitolla ja kahdella tasapelillä. Sarja-avauksessa GrIFK:n kanssa pisteet tasattiin ja seuraavaksi porilaiset kävivät ryöstöretkellä Tapiolassa.

Viime viikonlopun HIFK/2-peli alkoi Jazzin kannalta mukavasti, kun joukkueen maalitykit Juho Lehtonen sekä Terry Ablade veivät vieraat kahden maalin johtoon jo 23. minuutin kohdalla. HIFK kuitenkin kiri tasoihin, joten Jazz on tällä hetkellä sarjanelosena kaksi pistettä kärjestä.

Lehtonen ja Ablade tulivat espoolaisille tutuiksi viime kaudella, kun kumpikin kärkimiehistä osui Sinisten tolppien väliin. Abladen maali oli joukkueelleen laiha lohtu, kun pisteet jäivät Leppävaaraan lähes päivälleen vuosi sitten (2-1), mutta Lehtosen kaksi osumaa siivittivät Jazzin murskaavaan kotivoittoon heinäkuun lopussa (4-1).

Olli Orvaston valmentamasta joukkueesta löytyy laatua myös muille pelipaikoille ja joukkue onkin ilmoittanut tavoittelevansa lohkon kärkisijoituksia viime kauden pettymyksen jälkeen.

Miesten edustuksen kotiottelut jatkuvat 27. toukokuuta vuoden ensimmäisellä Espoon derbyllä: matsi FC Honka Akatemiaa vastaan alkaa 18:30, tervetuloa!