Kolme vieraspistettä valui miesten edustuksen käsistä lisäajalla

21.5.2018


FC Jazz rankaisi Sinistä kahdesti loppuhetkillä.

Sininen matkusti lauantaina Poriin kauden ensimmäinen vierasvoitto mielessään. Voitokkaan KaaPo-ottelun jälkeen joukkueen pistesaldo näytti kolmea yhtä monen pelatun matsin jälkeen.

Ottelu FC Jazzia vastaan alkoi lupaavasti, kun edellisen viikonlopun sankari Jasin Assehnoun vei vieraat johtoon 14. minuutilla. Osuma oli miehelle jo kauden kolmas - viime kaudella maaleja syntyi yhtä monta 23 pelissä.

Kotijoukkue tuli tasoihin puolen tunnin kohdalla, kun Juho Kemppinen onnistui maalinteossa. Puoliajalle mentiin 1-1-lukemissa.

Toisen jakson aluksi kentälle vaihdettu Samuli Heiska ei ehtinyt viilettää Pori Stadionin nurmella kuin kymmenen minuuttia, kunnes verkot olivat tötteröllä. 1-2-johtomaali oli miehen ensimmäinen rysä liiton sarjoissa viime kesän polvivamman jälkeen.

Sininen kesti aina 93. minuutille asti, kunnes Juho Lehtonen huudatti kotiyleisöä. 2-2-tasoituksen jälkeen FC Espoollakin oli paikkansa, mutta kaksi minuuttia myöhemmin Lyam Friday tuikkasi pallon maaliin ja lähetti espoolaiset kotimatkalle tyhjin käsin - ottelu päättyi lukemiin 3-2.

Hyvä opetus joukkueelle

Päävalmentaja Ilir Zeneli oli luonnollisesti erittäin pettynyt ottelun lopputulokseen. Hän kuitenkin löysi tappion takaa myös hyviä asioita.

- Olimme pelillisesti parempia. Etenkin ensimmäisellä puoliajalla meillä oli useita loistavia maalipaikkoja, joista emme vain tehneet maaleja. Tämä oli kenties yksi kauden ehjimmistä 90-minuuttisistamme, emme väsähtäneet toisella jaksolla.

Katseet on jo käännetty sunnuntain derbyyn FC Honka Akatemiaa vastaan. Paluu Leppävaaran stadionille on hyvä paikka paluulle voittokantaan.

- Tämä oli hyvä herätys joukkueelle, ja uskon, että kurssi kääntyy jo sunnuntaina. Tärkeintä on, että pelaajien usko tekemiseemme ei horju.

Avaus:
Heikki Louhivaara
Miikka Leinonen
Joni Saastamoinen
Viljami Isotalo
Altim Ademaj
Santtu Toiviainen (-> 61. Arttu Auranen)
Altin Zeqiri
Jasin Assehnoun
Sami Stam (-> 82. Teemu Koski)
Valdrin Rashica
Bledar Kelmendi (-> 46. Samuli Heiska)

Penkillä:
Matias Sauramaa
Marsad Vafaee
Anton Londono
Joel Lahtinen