FC Espoo P05 haastoi suurseuroja Saksassa

22.5.2018

FC Espoon yhteisedustus valmentajarintamalla.
FC Espoon yhteisedustus valmentajarintamalla.
P05 taistelemassa alkulohkon voitosta.
P05 taistelemassa alkulohkon voitosta.
Pokaali jäi haaveeksi, mutta Mikko Taivassalo oli tyytyväinen turnauksen antiin.
Pokaali jäi haaveeksi, mutta Mikko Taivassalo oli tyytyväinen turnauksen antiin.
FC Lahti Unitedin espoolaisvahvistukset.
FC Lahti Unitedin espoolaisvahvistukset.

Vuonna 2003 syntyneiden FC Lahti United pelasi samaan aikaan parin tunnin ajomatkan päässä.

FC Espoon pojat pääsivät pelaamaan kovatasoisia kansainvälisiä otteluita viikonloppuna U13 Klauenberg Pfingstcupissa Saksassa. P05-joukkueen päävalmentaja Mikko Taivassalo oli otteluiden jälkeen erittäin tyytyväinen reissuun sekä suojattiensa otteisiin. Joukkue sijoittui 38 joukkueen turnauksessa komeasti sijalle kahdeksan.

- Tosi hyvät fiilikset kyllä. Muutama pitkään loukkaantuneena tai toipumassa ollut pelaaja sai minuutteja ja niin sanotusti palasi rinkiin tappelemaan peliajasta. Pelasimme kymmenen tosi kovaa peliä, hyvä fiilis jäi ehdottomasti poikien tekemisestä, "Rölli" sanoo.

- Taso oli kova. Alkulohkossa kaksi joukkuetta oli selvästi vähän heikompia - pystyimme näitä vastaan pelaamaan vailla kovaa prässiä. Muuten lauantain pelit olivat tosi tiukkoja, ja tilaa ei ollut yhtään ylimääräistä kentällä.

Lauantain peleissä Sininen pystyi pääosin hallitsemaan palloa, rakentelemaan peliä sekä murtautumaan hyvin. Taivassalon mukaan joukkue oli silloin tehokas molemmilla maalinedustoilla, ja hyvät esitykset takasivat lohkovoiton.

- Pelillisesti hyvä ja tehokas kv-pelipäivä. Tilan ja ajan suhteessa liikuttelimme riittävän hyvin palloa, jotta pystyimme luomaan jotain.

Hienoja voittoja ja hyvää oppia

Sunnuntaina Sininen sai vastaansa keskieurooppalaisia suurseuroja. Taivassalo arvelee, että tsekkiläinen Sparta Praha, hollantilainen NAC Breda, paikallinen Calenberger Land, tsekkiläinen Slavia Praha ja saksalainen Arminia Bielefeld olivat top-tasoa jopa Euroopan mittapuulla.

- Sunnuntaina tila väheni merkittävästi. Pelillisesti emme enää pystyneet kuin ihan hetkittäin hallitsemaan palloa. Jouduimme puolustamaan paljon, mutta päivän kruununa voidaan pitää 1-0-voittoa Sparta Prahasta mainion puolustamisen ja viime hetkien nopean tilanteenvaihtomaalin myötä.

- Onneakin vähän oli, mutta sehän tunnetusti ansaitaan. Kovimmassa pelillisessä kyydissä olimme finalisti Slavia Prahaa vastaan, siinä vain sinnittelimme ja yritimme. Vastus oli reilusti parempi ja voitti. Piste.

Taivassalo toteaa, että FC Espoon maalivahtipeli oli turnauksen huipputasoa - molemmat maalivahdit hoitivat hommansa hienosti. Sininen ei hänen mukaansa erottunut merkittävästi muista joukkueista, vaan oli aivan oikeassa paikassa ja seurassa.

- Ihan top-jengejä vastaan sunnuntaina jäimme ehkä yleisesti hieman jälkeen 1v1-tilanteiden ennakoinnissa, katkoihin tulossa ja syöttämisen tarkkuudessa - miten pitää kovimmassa paineessa syöttää tarkalleen, ja millä kovuudella. Päivä ja turnaus varmasti kasvattivat näissäkin.

Kesä tuo P05:lle ainakin aluesarjapelejä, Helsinki Cupin sekä pienen ja ansaitun huilin. Syksyllä on edessä tiukkoja sarjapelejä aluesarjassa tai ELL-sarjassa.

- Ehkä yksi tai kaksi turnausta tähän kauteen vielä mahtuu lisäksi ennen syksyä. Ja ennen kaikkea täältäkin innoittamana: entistä parempaa ja innostavampaa harjoittelua arjessa!

Siniset edustivat myös Hampurissa

Saksanmaalla pelattiin viikonloppuna myös U15-turnaus, jossa oli suomalaisväriä. FC Lahti Unitedin mukana oli FC Espoon sekä muiden yhteistyöseurojen pelaajia. Turnaukseen osallistui seuroja muun muassa Tanskan ja Belgian huipulta.

FC Lahti United pelasi alkulohkossa yhdessä saksalaisten RW Essenin ja SV Sandhausenin sekä unkarilaisen FC Honvédin kanssa. Tuloksena oli kaksi tappiota ja yksi voitto, jolla irtosi lohkon kolmossija.

Jatkolohkossa SG Langförden / Bühren II ja VfL Oythe kaatuivat komeasti ja Fortuna Düsseldorfin kanssa päädyttiin maalittomaan tasapeliin, joten lopullinen sijoitus oli 12.

FC Espoon talenttivalmentaja Marko Johansson kertoo, että Hampurissa nähtiin kovatempoisia pelejä, joissa joutui tekemään räjähtäviä lähtöjä lyhyillä palautusväleillä sekä paljon enemmän pitkiä täysvauhtisia juoksuja.

- Aikaa pallon kanssa oli paljon vähemmän. Puolustaessa korostui vastustajien tempo ja tempokuljetukset. Tärkeä alue oli omat ja vastustajan tilanteenvaihdot, Johansson pohtii.