Sininen palaa Leppävaaran sametille - herkkupalana tarjolla Espoon derby

26.5.2018


FC Espoo - FC Honka Akatemia Leppävaaran stadionilla 27. toukokuuta kello 18:30

Harmittavan 3-2-tappion Porissa kokenut miesten edustus pääsee sunnuntaina korkkaamaan Leppävaaran stadionin nurmen ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Ensimmäiset kaksi kotipeliään Laaksolahdessa pelannut joukkue pääsi totuttautumaan nurmikenttään FC Jazzin vieraana viime lauantaina.

Sinisen avauskokoonpanoon tuli muutos viime hetkillä ennen Jazz-ottelun alkua, kun maalivahti Matias Sauramaan etureisi kipeytyi alkulämmöissä. Mies ei usko, että kyse on mistään vakavammasta.

MuSa- ja GrIFK-peleissä maalia vahtinut Sauramaa siirtyi FC Espooseen talvella pitkän pelaamattomuuden jälkeen. 21-vuotias veräjänvartija kärsi vammoista ja kauden avaus oli hänelle ensimmäinen virallinen ottelu lähes tuhanteen päivään.

Pelaamattomuuden aikana Sauramaa janosi paluuta kentille, ja kun FC Espoon päävalmentaja Ilir Zeneli soitti hänelle, Sauramaa päätti ottaa haasteen vastaan. 

- Olen aina rakastanut tätä lajia ja kaipasin sitä, että saisin laittaa pläägät jalkaan, Sauramaa sanoo.

- Ensimmäiset ottelut ovat tuntuneet erittäin hyvältä. Vaikka tulokset eivät ole olleet kummoisia, olemme pelanneet hyvin. On ollut ihan törkeän siistiä pelata pitkästä aikaa. Uskon, että tuloksetkin paranevat vielä ja nousemme sarjataulukossa viiden parhaan joukkoon.

Sarjanousija komeasti viidentenä

Syksyn päätteeksi Kakkoseen noussut FC Honka Akatemia on osoittanut neljän ensimmäisen pelin jälkeen, että joukkueen taidot riittävät uudelle sarjatasolle. Sergio Almenaran valmentama nuori ryhmä on kahden ottelun voittoputkessa, kun HJS ja HIFK/2 kävivät antautumassa Tapiolassa.

Viime viikonlopun HIFK-peli oli hyvä osoitus Hongan taistelutahdosta, sillä ratkaisu nähtiin 95. minuutilla. Klaus Huovila sinetöi 2-1-maalillaan voiton paikallisottelusta, joka näytti päättyvän pistejakoon.

Nuorten lahjakkuuksien lisäksi Hongan riveissä saatetaan nähdä sunnuntaina Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen pelaajia. Muun muassa maalivahti Davor Taleski on hakenut pelituntumaa reservin otteluista. 

Tervetuloa nauttimaan upeasta kelistä ja Sinisestä baletista!