Derby päättyi FC Espoon juhliin - Siniselle kauden ensimmäinen nollapeli

28.5.2018


Kauden toinen kotivoitto syntyi vakuuttavan ja tasapainoisen esityksen jälkeen.

Erinomainen sää helli jälleen jalkapallon ystäviä, kun FC Espoo isännöi FC Honka/Akatemiaa kauden ensimmäisessä derbyssä. Paikalliskamppailu ja paluu Leppävaaraan houkuttelivat lehtereille kauden ennätysyleisön - stadionille saapui komeat 289 silmäparia.

Katsojat saivat aihetta juhlaan jo ottelun seitsemännellä minuutilla, kun kauden loistavasti aloittanut Jasin Assehnoun murtautui röyhkeästi boksiin ja Hongan pelaajat kaatoivat hänet sääntöjen vastaisesti.

KaaPo-pelin tapaan Assehnoun asteli itse antamaan pilkkua, eikä erehtynyt taaskaan. Maali oli miehelle jo kauden neljäs.

Ottelu jatkui kotijoukkueen hallinnassa ja seuraava maali syntyi jo viiden minuutin päästä. Kapteenina pelanneen Valdrin Rashican millintarkka kulmapotku löysi Viljami Isotalon, joka puski pallon vastustamattomasti Honka-vahti Felix Ferahyanin taakse.

Muutamaa minuuttia myöhemmin verkot olivat tötteröllä jo kolmannen kerran, mutta tarkasti viimeistellyt Samuli Heiska oli ehtinyt paitsioon, ja numerot säilyivät 2-0:ssa.

Ferahyan venyi toisella puoliajalla useaan hyvään pelastukseen, kun Rashica ja Assehnoun kokeilivat kovia laukauksiaan. Toisella maalilla Matias Sauramaa sai olla hyvin rauhassa.

Ensimmäinen jakso oli Sinisen suvereenia hallintaa, mutta toisen puoliajan alussa Honka heräsi mukaan peliin. Vieraat saivat ensimmäisen puolittaisen maalipaikkansa 51. minuutilla, mutta siitä ei syntynyt mitään enempää kuin kulmapotku.

FC Espoo sai rakennettua hyviä vastaiskuja ja oli siirtyä jo kolmen maalin johtoon, kun Assehnoun riisti pallon ja pelasi sen Altin Zeqirille, jonka laukaus meni niukasti ohi. Myös Honka oli lähellä maalintekoa, mutta Sauramaan 68. minuutin loistopelastus piti Sinisen kiinni nollapelissä.

Ottelun komein osuma nähtiin vartti ennen loppua. Tehokaksikko Assehnoun-Rashica pelasi oppikirjamaisesti yhteen ja löysi takatolpalta Heiskan, joka sai viimeistellä rauhassa takatolpalta 3-0-maalin.

Taisto päättyi samoihin lukemiin, ja FC Espoo nousi tasaisen lohkon kahdeksanneksi.

"Ensimmäinen ehjä ysikymppinen"

Derbyvoitto maistui päävalmentaja Ilir Zenelille varsin mainiosti. Sekä lopputulos että itse peli olivat erittäin ehjän esityksen mukaisia. Tämä ei tullut valmennukselle yllätyksenä, sillä usko siihen, että kova työ kantaa hedelmää, on ollut kova.

- Valmistautuminen peliin sujui hyvin niin yksilöiden kuin joukkueen tasolla. Työntekomme sekä sitoutumisemme kentällä ei ollut missään vaiheessa kysymysmerkki - aivan huikea peli, josta varmasti katsojat nauttivat. Penkillä nautimme ainakin.

Nollapeli ja Hongan harvat maalipaikat lämmittivät niin ikään päävalmentajan mieltä. Omien suojattiensa luomat paikat ja niiden suuri lukumäärä sai Zenelin myhäilemään.

- Vaikka Altin (Zeqiri) ei onnistunut maalinteossa, hänen kykynsä päästä maalipaikoille on huomattava. Hän on alati vaarallinen, vaikkei tällä kertaa tullut palkintoa, Zeneli kehuu.

- Puolustuksessa Joppe (Lahtinen) nosti todella hyvin tasoaan. Hän paini loistavasti vastustajan ison targetin kanssa. Myös Viltsu (Isotalo) oli hänen vierellään vakuuttava, hän on kehittänyt peliään jatkuvasti.

Kentällä käyneiden FC Espoon pelaajien keski-ikä oli noin 19,7 vuotta. Näistä 13 pelaajasta kymmenen on noussut edustusjoukkueeseen omien junioreiden kautta. Yksi heistä on Arttu Auranen, joka pelasi eilen ensimmäisen 90-minuuttisensa Kakkosessa.

Kaksi viime kautta A-poikia valmentanut Zeneli kertoo olevansa erittäin ylpeä pojista. Työ heidän kanssaan on ollut palkitsevaa, ja kehitys puhuu puolestaan.

- Meillä on ollut yhdessä hieno matka, ja heillä kaikilla on mahdollisuus todella hienoon uraan. Toivon, että me seurana pystymme tarjoamaan heille mahdollisuuden kehittyä vieläkin enemmän kanssamme. Sitten, kun on oikea aika, meidän pitää pystyä tarjoamaan heille askel eteenpäin.

Avaus:
Matias Sauramaa
Miikka Leinonen
Viljami Isotalo
Joel Lahtinen
Altim Ademaj
Arttu Auranen
Valdrin Rashica (-> 82. Bledar Kelmendi)
Sami Stam (-> 86. Teemu Koski)
Jasin Assehnoun
Altin Zeqiri 
Samuli Heiska

Penkillä:
Heikki Louhivaara
Meysam Hajizadeh
Joni Saastamoinen