FC Espoon maalivahtilupaukset harjoittelivat Huuhkajien kanssa

6.6.2018 klo 09:00


Kolme FC Espoon P04-joukkueen pelaajaa myös Huuhkajaturnaukseen.

Matias Niemelä sekä Mathias Ahlblad saivat viime viikolla odottamattoman pyynnön: A-maajoukkueen maalivahtivalmentaja Antti Niemi tarjosi pojille mahdollisuutta tulla harjoittelemaan maan parhaiden jalkapalloilijoiden kanssa.

Kaksikko harjoitteli Huuhkajien mukana viime perjantaina Tapiolan urheilupuistossa. Molemmat kertovat, että harjoituksista jäi loistavat fiilikset.

- Harkoissa oli tosi hyvä ilmapiiri. Kaikki pelaajat ja valmentajat ottivat meidät heti mukaan jengiin. Walter Viitala ja Anssi Jaakkola olivat todella hyviä tyyppejä, Ahlblad kehuu.

Molarikollegoiden lisäksi etenkin kapteeni Tim Sparv teki poikiin vaikutuksen. Hän ja muut pelaajat antoivat arvokkaita vinkkejä, mutta heittivät myös rentoa läppää.

- Sparv jäi hyvin mieleen: hän on tosi hyvä esimerkki kapteenista ja siitä, mihin kova työ voi viedä uralla, Niemelä toteaa.

Kokemusta rikkaammat Ahlblad ja Niemelä ovat itsekin edustaneet Suomea juniorimaajoukkueissa. Vaikka kummallakin on vyöllään kansainvälisiä otteluita, harjoitukset olivat uudenlainen elämys. 

- Opettavaisinta harkoissa oli se, kun sai nähdä millaista futis on kovalla tasolla. Pelin kulun ja nopeuden näkeminen ja kokeminen olivat hyviä kokemuksia, Niemelä sanoo.

Sinistä väriä Huuhkajaturnaukseen

Iloisia uutisia kantautui myös FC Espoon P04-joukkueen riveistä, kun Veerti Nieminen, Max Lie ja Arttu Virtanen kutsuttiin mukaan Huuhkajaturnaukseen. Turnaukseen sekä viimeistelyleirille valittiin 36 pelaajaa Uudenmaan piiristä.

Viimeistelyleiri järjestetään Pajulahdessa 6.-7. kesäkuuta ja itse Huuhkajaturnaus 14.-17. kesäkuuta Eerikkilän urheiluopistolla.