Kotona kivikova, vieraissa vaikeuksissa - joko Sinisen pistetili vierasmatseissa aukeaa?

19.6.2018


KäPa - FC Espoo Oulunkylässä 21. kesäkuuta kello 18:30

Lauantaina maukkaan 2-1-kotivoiton BK-46:n kustannuksella napannut FC Espoo nousi kolmen pisteen ansiosta B-lohkon seitsemännelle sijalle. Matkaa piikkipaikalle on enää viisi pistettä kuten myös putoamisviivan alapuolellekin.

Karjaalaisiakin vastaan 90-minuuttisen pelannut Miikka Leinonen on ahkeroinut laidallaan yhtä puoliaikaa lukuun ottamatta täydet minuutit. Pakki kertoo pelanneensa ensimmäisissä matseissa hiukan varovasti kauden alla murtuneen ranteen takia.

- Ei jäänyt paras fiilis niistä muutenkaan, mutta olen nyt päässyt lähemmäs omaa tasoani ja alkanut tottua paremmin vähän puolustavampaan rooliin.

"Leiskan" omien otteiden tapaan koko joukkueen peli on parantunut jatkuvasti. Yhteinen sävel on hänen mukaansa löytymässä, mikä on näkynyt myös tuloksissa. Hän toteaa, että joukkueessa on erittäin hyvä henki, vaikka alkukaudessa on ollut omat haasteensakin.

- Tämä on nuori joukkue ja meillä on vähän kokemusta - se on ehkä vaikuttanut siihen, että vastustajat ovat vieneet pisteitä viime minuuteilla. Emme ole pelanneet ehjiä 90-minuuttisia. 

Sininen on päästänyt ensimmäisissä kahdeksassa ottelussaan keskimäärin kaksi maalia per peli. Viime kaudella 22 ottelussa pelannut ja viimeistään silloin paikkansa joukkueen avauksessa vakiinnuttanut Leinonen uskoo, että maali pidetään jatkossa puhtaampana.

- Olemme keskittyneet treeneissä paljon puolustuslinjan yhtenäisyyteen ja kommunikaatioon sekä keskikentän tukeen puolustaessa. Kunhan kaikki parantavat vielä levelin 1v1-tilanteissa, hyvä tulee.

KäPa:n puolustus sarjan parhaimmistoa

Viime kaudella FC Espoota kotonaan luvuin 3-0 kurittanut KäPa on aloittanut kauden odotettua vaatimattomammalla tavalla. Viime viikonlopun komea 0-4-voitto HIFK/2:sta oli helsinkiläisille vasta kauden toinen täysi pistepotti. Tällä hetkellä joukkue löytyy sarjataulukosta putoamisviivan alapuolelta.

Ennen HIFK-ottelua KäPa oli tehnyt seitsemässä pelissä vain kolme maalia. Ketsuppipullo aukesi Töölön pallokentällä yli 200 minuutin tauon jälkeen. Kun hyökkäyspeli ei ole toiminut, puolustus on sen sijaan ollut rautaa - joukkue on päästänyt vain yhdeksän maalia eli viidenneksi vähiten koko sarjassa.

Abdou Talatin valmentama ryhmä on viime vuosien tapaan sekoitus kokemusta ja nuorta voimaa. Suurelle yleisölle kenties tutuin nimi on viime kaudella Veikkausliigaa pelannut toppari Nosh A Lody.

Sininen pelaa kotona seuraavan kerran lauantaina 30. kesäkuuta. Pistä päivämäärä kalenteriin!