Sininen palaa kesätauolta kotikentälle – derbyyn suunnataan revanssihengessä

13.7.2018

FC Espoo – GrIFK Leppävaaran Stadionilla 14. heinäkuuta kello 15:00.

Miesten edustusjoukkue palaa huomenna lauantaina tositoimiin parin viikon kesätauon jälkeen. Sininen lähtee syyskierrokselle tasaisen B-lohkon seitsemänneltä sijalta. Kevätkausi sujui joukkueen osalta melko vaihtelevasti – kotona kulki hienosti, mutta vieraissa oli vaikeaa.

Joukkue on HJS:n ohella lohkon ainoa, jolla ei ole tilillään lainkaan tasapelejä. 11 ottelua toi viisi täyttä pistepottia sekä kuusi tappiota, joista neljä tuli vieraissa. Sinisen hyökkäyspeli toimi ajoittain todella mallikkaasti, siitä osoituksena 20 maalia, joka on kolmanneksi eniten kaikista joukkueista.

Puolustamisessa jäi sen sijaan parannettavaa – Ilir Zenelin ryhmä päästi omiin 24 osumaa, joka on toisiksi eniten koko lohkossa. Tästä huolimatta Sininen on varsin mukavissa asemissa lohkon keskikastissa, kun toinen kierros pyörähtää käyntiin.

Lauantain vastustaja GrIFK päihitti FC Espoon kotonaan pari kuukautta sitten, kun joukkueet kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella. Kauniaisten Keskuskentällä pelattu ottelu päättyi 3–2-lukemiin Valdrin Rashican kahdesta maalista huolimatta. Isäntien maaleista vastasivat Daniel Langhoff, Valmir Seferi sekä Otto Pitkänen.    

Sinisen kaksi maalia Granin verkkoon olivat siinä mielessä harvinaiset, että vihreäpaidat ovat päästäneet tällä kaudella yhteensä vain yhdeksän rysää. Tiivis puolustus on johdattanut joukkueen sarjakolmoseksi, ja sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin kakkosena majailevalla MuSa:lla.

Tervetuloa aistimaan derbytunnelmaa ja nauttimaan Sinisestä baletista!